RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nåler i øret får Martin i form

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagskapteinen har brukt kinesisk akupunktur for å kunne yte maks for Norge.

(iBergen.no) : Etter en tung start på Branns midtbane, har Martin Andresen tatt grep for å komme tilbake i godt, gammelt slag. I de siste seriekampene før landskampene mot Malta og Ungarn har 30-åringen spilt med akupunkturnåler rundt øret, foreskrevet av Frekhaug-mannen Tore Jæger Abelsen, som driver Alternativ Ki-Medisin i Bergen.

– Behandlingen brukes ofte på idrettsskader, og går direkte på konsentrasjon og yteevne. Nålene hjelper spilleren å komme raskere i form både psykisk og fysisk, sier Abelsen til iBergen.no.

Han forteller at nålene er 1 millimeter lange, og ramler ut av seg selv når behandlingstiden er over. Flere Brann-spillere skal ha brukt behandlingen tidligere, deriblant trener Mons Ivar Mjelde da han var aktiv som spiller.

Abelsen understreker at han av hensyn til taushetsplikten ikke kan uttale seg om Martin Andresen og hans behandling, men forklarer gjerne prinsippet og hensikten med behandlingen på generelt grunnlag.

– Nålene rundt øret berører nervene som går opp til hjernen, og hjelper vedkommende med å klarne tankene og komme i harmoni med både kropp og sjel. Den hjelper deg med å bli klar til en oppgave hvor det trengt maksimalt fokus, sier Abelsen.

Landslagskapteinen er for tiden på landslagssamling i Oslo, i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Ungarn, og ønsker ikke å uttale seg om behandlingen.

– Kroppen føles veldig fin. Ingen skader eller noe. Dette får du heller snakke med de som har greie på det om, sier Martin Andresen til Bergensavisen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere