Nani: - Klar om en uke

Foto: Jose Manuel Ribeiro (Reuters/Scanpix)

Portugisiske Nani er sendt hjem fra VM, men hevder selv han er skadefri og spilleklar om en uke.

14.06.10 10:08

Søndag landet Manchester United-stjernen med fly i hjemlandet etter å ha forlatt den portugisiske VM-leiren i Sør-Afrika. På flyplassen ble han møtt av et team fra TV-kanalen SIC, som gjerne ville vite om den fotrappe vingen fryktet et lengre skadeavbrekk.

- Jeg er klar igjen om én uke, svarte Nani – uten å utdype ytterligere.

United-profilens uttalelse har ikke overraskende skapt undring i hjemlandet. Portugisiske medier har de siste dagene spekulert høyt i at det lå andre årsaker bak Nanis hjemsendelse enn den påståtte skaden.

Brassespark
Dersom det medfører riktighet at 23-åringen friskmeldes om bare en uke, ville han vært høyaktuell til det som fort kan bli en skjebnekamp i VM-gruppespillet mot Brasil. I stedet er han nå altså hjemsendt.

Fra offisielt portugisisk hold har det vært sagt at Nani skadet den ene skulderen da han skulle utføre et brassespark på trening 3. juni. To dager senere satte han seg likevel på VM-flyet med resten av troppen til Sør-Afrika.

Ytterligere to dager etterpå ble det besluttet å sende vingen hjem igjen. Landslagssjef Carlos Quieroz hevdet at United-proffen hadde for store smerter til å spille i VM.

Avviser skjult agenda
Det portugisiske fotballforbundet har avvist enhver påstand om at det ligger andre årsaker bak Nanis hjemsendelse.

- Vi har ingen intensjon om å skjule noe, vi hadde bare et håp om at han ville bli frisk i tide, sa visepresident Amandio de Carvalho nylig.

Portugal åpner VM mot Elfenbenskysten tirsdag – og møter deretter Nord-Korea og Brasil.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.