MANCHESTER UNITED-READING 2-1:

Sir Alex Ferguson valgte å sette Robin van Persie på benken i femte runde av FA-cupen mot Reading, mens Wayne Rooney ikke engang var med i troppen.

Det var likevel en annen spiller som skulle komme inn fra benken, og sende Manchester United videre i verdens eldste fotballturnering.

Luis Nani, som til tider har blitt kraftig utskjelt denne sesongen, bidro på en drøy omgang med både målgivende - og sitt første mål på Old Trafford siden september.

Det holdt for United, til tross for at en Reading-redusering gjorde det spennende på slutten.

- Vi slet de siste minuttene ettersom Reading virkelig kastet frem alt de hadde. Heldigvis klarte vi å holde ut, sier dagens andre målscorer, Javier Hernandez til BBC, etter kampslutt, før han legger til,

- Nani var helt briljant i dag.

Jones-skade
Hjemmelaget satte nesten umiddelbart i gang et press mot Adam Federici i Reading-målet, men spiss for dagen, Danny Welbeck, greide ikke å få ballen forbi sisteskansen etter et drøyt minutt.

Etter den tidlige muligheten kom Reading etter hvert mer med i kampen, dog uten at de klarte å skape de store sjansene. De sto nemlig United for.

Halvveis ut i omgangen smalt Tom Cleverley til fra 25 meter, bare for å se Federici slå ballen unna.

Returen havnet riktignok rett i føttene til Ashley Young, som hadde en tilsynelatende enkel oppgave med å sette inn ledermålet. Et utrolig tigersprang og påfølgende redning fra Federici, sørget imidlertid for at det fortsatt var målløst i Manchester.

Omtrent fem minutter før pause skulle Phil Jones sette en støkk i Old Trafford-publikumet, da han etter en takling ble liggende å vri seg i smerte på gressteppet.

Etter litt om og men kom unggutten seg opp på beina, men tuslet haltende i garderoben mens han ristet på hodet. Inn kom Nani, og portugiseren skulle markere seg umiddelbart.

Kun to minutter etter at han kom inn på banen, banket han nemlig til fra distanse. Skuddet lurte seg forbi Federici, men gikk dessverre for United i stolpen og ut.

Nani forskjellen
Den første omgangen handlet likevel først og fremst om hjemmelaget, som måtte anse seg som svært uheldige som ikke fikk uttelling på en eller flere av de gode sjansene.

Reading så nok sin mulighet først og fremst ved å forsvare seg til et uavgjortresultat. Da går det som det må, når du spiller på Old Trafford.

Innbytter Nani var åpenbart skuddvillig i kveld og lot seg ikke stoppe av stolpetreffet i første omgang. 20 minutter før slutt banket han ballen i hjørnet og sendte sir Alex Ferguson inn i gledesrus.

Bare et par strakser senere var ledelsen doblet, denne gang med Nani i servitørrollen. Han la vakkert inn på hodet til Javier Hernandez, som bare trengte å sette pannebrasken til.

2-0 til Manchester United, og FA-cup-oppgjøret så avgjort ut.

Reading ville imidlertid ikke gi seg uten kamp, og reduserte ved kaptein Jobi McAnuff ti minutter før slutt.

Flere mål skulle det likevel aldri bli, og Manchester United er dermed videre til kvartfinalen av FA-cupen.

P.S.1: Der kan de møte Chelsea, dersom londonlaget slår Middlesbrough i sin femte runde-kamp.

P.S.2: Phil Jones ble etter kampen sett hoppende ut av stadion på krykker med beskyttelse rundt foten.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1bgqchmg0du771rmpcwy3rbs29', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1bgqchmg0du771rmpcwy3rbs29', 'eplayer14');