Nani ydmyket danskene

Foto: Francisco Leong (AFP)

To mål og én målgivende på Manchester United-spilleren da Portugal spilte seg inn i EM-kampen.

09.10.10 09:37

PORTUGAL - DANMARK 3-1:

Portugal hadde kniven på strupen før EM-kvalifiseringskampen mot Danmark på Estádio do Dragão i Porto sent fredag kveld.

4-4 hjemme mot Kypros og 0-1 for Norge var nok til at Carlos Queiroz fikk sparken som landslagssjef, og ingenting annet enn seier mot Danmark var godt nok i Paulo Bentos første kamp som sjef.

Og seier ble det, selv om kampen ble mer spennende enn portugiserne likte.

Nani-show
Nani stjal all oppmerksomheten i første omgang, da han alene sørget for at danskene fikk en nesten umulig oppgave.

Først var Manchester United-spilleren på plass da et innlegg fra Cristiano Ronaldo gikk gjennom hele det danske forsvaret etter 29 minutter. Nani fikk en enkel oppgave med å sette inn målet, og to minutter senere var han på plass igjen.

Denne gangen snappet midtbanespilleren opp en stygg tversoverpasning i det danske forsvaret, satte fart mot 16-meteren, og dunket ballen i høyre kryss bak en sjanseløs Thomas Sørensen i danskenes bur.

Nytt håp
Etter hvilen hang imidlertid danskene mye bedre med i svingene, og nærmet seg stadig en redusering.

Den kom elleve minutter før slutt, da et innlegg fra høyre kant til slutt gikk via Ricardo Carvalho og i mål.

Dermed håpet danskene på å gjøre det Kypros ikke klarte mot Norge, nemlig å hente opp en 2-0-ledelse. Det håpet ble smadret av Cristiano Ronaldo fem minutter før slutt.

Igjen spilte Nani en av hovedrollene, da han spilte fri verdens dyreste fotballspiller etter nytt rot i det danske forsvaret. Ronaldo gjorde ingen feil, og satte ballen sikkert i mål forbi AaFKs Anders Lindegaard, som måtte erstatte Sørensen etter Nanis 2-0-scoring.

Portugal på andreplass
Dermed er Portugal igjen med i kampen om EM-spill om halvannet år, med en 3-1-seier som fort kunne blitt langt større for vertene.

Norge topper som kjent gruppen med ni poeng på tre kamper, mens Portugal nå er på andreplass - hele fem poeng bak «Drillos».

Danskene har tre poeng, men har en kamp til gode på lagene foran på tabellen.

Førstkommende tirsdag tar Danmark imot Kypros hjemme i Parken, mens Portugal skal til Island for å spille kvalifisering på sagaøya. Alt annet enn henholdsvis hjemme- og borteseier i de to kampene, vil være resultater som kan styrke Norges EM-sjanser ytterligere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag