*Nettavisen* Sport.

Nannskog: - Begynner nesten å gråte

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Når sånt skjer, merker man hvor lite fotball egentlig betyr, sier Daniel Nannskog etter ett poeng mot LSK.

11.04.10 11:19

LILLESTRØM - STABÆK 0-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Av og til er ikke fotball det viktigste i livet. Det har Daniel Nannskog fått merke den siste tiden.

For en drøy uke siden var tidligere Stabæk-spiller Branimir Poljac var involvert i en bilulykke i Tyrkia. Han ble hardt skadet, og risikerer nå å bli delvis lam.

Ulykken har preget Stabæk-miljøet.

Og spesielt Daniel Nannskog.

- Jeg begynner nesten å gråte, sa svensken da han møtte pressen etter poengdelingen mot Lillestrøm lørdag kveld.

Han spilte selv med en t-skjorte med påskriften «KÄMPA BRANNI» under drakta. Han håpet på scoring. Slik at han kunne dra Stabæk-drakta over hodet, og vise verden at han spilte for kameraten sin.

Men i en ganske så kjedelig kamp på Åråsen ble det mest nesten. Det var få store sjanser, og det var Lillestrøm, ikke Stabæk, som var nærmest seieren.

- Merker hvor lite fotballen betyr
Uten at det var det viktigste for Nannskog.

- Da jeg hørte hva som var skjedd med Branni, fikk jeg vondt i magen. Tiden etterpå har vært tøff, sier han til Nettavisen.

- Branimir var en nær venn av meg personlig. For hvert fremskritt han gjør, så merker jeg hvor veldig glad jeg blir. Hvordan gleden sprer seg i kroppen. Samtidig merker man hvor lite det betyr det vi driver med. Han risikerer å sitte lam resten av livet. Det er for jævlig. Da betyr fotball fryktelig lite. Og det sier jeg som egentlig tar fotball superalvorlig, fortsetter han.

Poljac er nå flyttet fra sykehus i Tyrkia til sykehus i Norge, men må være på isolat i tre dager. Etterpå håper Nannskog at han og lagkameratene kan få besøke ham.

- Det viktigste nå er at han blir så frisk som mulig er. Jeg har hørt at han kan bevege armene litt, og vi får virkelig håpe at han får full rørlighet i armene. Det vil gjøre ting lettere. Hele laget tenker på ham veldig mye, og vi kommer til å besøke ham så fort vi får sjansen, sier Nannskog.

- Etter hvert kan vi sikkert også ta egne initiativ for å hjelp ham. Vi kommer i alle fall til å gjøre alt vi kan for at han skal ha det så bra som mulig.

- Kjedelig
- Hva med kampen da?

- Den var kjedelig. Vi får være fornøyd med ett poeng. Lillestrøm var jo nærmest å vinne. Men vi må virkelig skjerpe oss på naturgress. Ellers kan vi gå på mange poengtap på det underlaget i tiden fremover, sier han.

- Vi er jo et teknisk lag, men det var umulig å se i denne kampen.

Nannskog har rett i at Lillestrøm var nærmest. De hadde kampen under ett et lite overtak i banespillet. De hadde litt flere halvsjanser, og de hadde også det eneste som lignet på ordentlige sjanser i kampen. Anthony Ujahs muligheter i sluttminuttene gikk imidlertid utenfor mål. Først ble et skudd presset utenfor. Så fikk han heade fritt fra åtte meters hold, men bommet fullstendig.

Dermed endte det målløst og med poengdeling.

- Må ta seks poeng
Det betyr at Stabæk holdt nullen for første gang denne sesongen, men også at Lillestrøm har holdt nullen i fire av sine fem kamper så langt denne sesongen.

Nannskog er imidlertid klar på hva som kreves de neste ukene.

- Nå spiller vi hjemme mot Hønefoss og Kongsvinger i de to neste kampene. Det skal bli seks poeng. Det er det eneste som er bra nok.

Lillestrøms neste kamper ser nesten like ut. Først venter Kongsvinger borte. Så Haugesund hjemme. Det betyr at det kan bli en del poeng både på Stabæk og Lillestrøm de neste ukene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.