Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nannskog: - En parodi

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog med sterk kritikk av Brann-gresset.

BRANN - STABÆK 1-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Det lå til rette for en festaften på Brann Stadion søndag kveld. Branns gressteppe til 16 millioner skulle innvies, og regjerende seriemester Stabæk skulle sammen med hjemmelaget stå for underholdningen.

Men allerede under oppvarmingen kunne man skimte løse torvbiter og spillere som slet med festet. Det ble ikke bedre utover kampen, og mot slutten av første omgang ga underlaget grimme assosiasjoner med Kristiansand og det famøse gressteppet som Start etter hvert måtte bytte ut.

Stabæk-trener Jan Jönsson uttalte til TV 2 i pausen at det var umulig å spille fotball på banen. Mens Daniel Nannskog brukte enda hardere skyts etter kampen.

- Det ble parodisk å spille utpå der. Det føltes som å løpe i leire. Når det snør eller regner voldsomt, avlyser man kamper. Kanskje burde man avlyst denne, sier han til Nettavisen.

- Kunne vært verre
Stadionsjef Terje Reigstad syntes imidlertid det gikk som forventet.

- Det var ikke et trivelig syn, men jeg føler det kunne gått verre. Heldigvis er det landslagspause nå, sukker han.

Les mer: - Vi visste at gresset ville bli skadet

Heller ikke Jan Gunnar Solli syntes Brann-matta innfridde.

- Det ble veldig vanskelig å spille skikkelig fotball. Jeg prøvde å rykke forbi Jon Inge Høiland, men manglende feste gjorde at jeg sto bom stille, ler han.

- Men jeg vil ikke kritisere banemannskapet. Folk har jobbet til midnatt her i ukevis, og vi visste jo at denne kampen kom vel tidlig. Når gresset har satt seg, er jeg sikker på at vi har Norges flotteste underlag, bedyrer han.

Drømmeåpning for Brann
Brann kom klart best i gang i søndagens kamp, og allerede etter fire minutters spill lå ballen i Stabæk-målet. Bjørnar Holmviks frispark ble stusset videre av Azar Karadas.

Etter en flott demping på brystet, knallet Jan Gunnar Solli ballen i mål med venstrebeinet. Keeper Jon Knudsen kastet seg mot sitt høyre hjørne forgjeves.

Brann fortsatte å skape sjanser, og både Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen hadde muligheter til å øke ledelsen. Stabæk virket rystet, og en stadig verre gressmatte gjorde det vanskelig å spille langs bakken. Kanskje var stillingen 1-0 til pause noe flatterende for bærumslaget.

Andre omgang ble derimot et annet scenario. Brann virket etter hvert slitne, og ga initiativet fra seg. I det 71. minutt skjøt en liggende Daniel Nannskog ballen rett i Hassan El Fakiris hånd inne i straffefeltet. TV-bilder viste at det burde vært blåst straffe.

Nannskog var på sedvanlig vis opphisset over situasjonen.

- Det ble jo helt stille på stadion. Alle så at det var straffe, sier han til Nettavisen.

Men gjestenes offensiv skulle likevel betale seg. Innbytter Mikkel Diskerud (18) spilte Espen Hoff fri på venstresiden med en nydelig pasning. Hoff fintet seg innover i banen og fyrte løs. Ballen spratt mellom Brann-keeper Opdal og Kristjan Örn Sigurdsson, før Diskerud kunne pirke ballen i mål.

Dramatisk avslutning
Brann kjempet desperat for å score vinnermålet, og David Nielsen var veldig nær da han kom alene med Knudsen. Minutter etterpå klinket Espen Hoff ballen i krysset og ut fra 20 meter.

En hardtkjempende David Nielsen ofret seg i duellene, og ble to ganger liggende igjen på banen. Til slutt måtte en bandasjert Nielsen geleides sjanglende av banen. Det ble senere konstatert hjernerystelse på dansken.

Brann-trener Steinar Nilsen syntes kveldens kamp var et skritt i riktig retning etter forrige helgs ydmykelse i Sandefjord.

- Dette lover godt for fremtiden. Vi skaper mye mot en godt lag som gjør det vanskelig for oss. Jeg gleder meg til å komme på treningsfeltet igjen, og ta opp tråden etter denne kampen, sier han før han avslutter:

- Dette beviser at vi kan spille fotball.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!