Gå til sidens hovedinnhold

Nannskog angrer festingen

Daniel Nannskog mener han kunne vært i spansk Primera División, hadde det ikke vært for all festingen. Møt den gamle partyløven her.

LA MANGA (Nettavisen): Få personer har en så kraftig vinnervilje og gir så mye på trening som det Daniel Nannskog gjør. Slik har det ikke alltid vært.

Daniel Nannskog liker det gode liv, og var ikke sen om å si «ja» til en fest mens han var en fremadstormende fotballspiller i Stockholm.

- Jeg satt ensom i den svenske hovedstaden, og hadde det kjedelig, sier Nannskog om sin tid i Djurgården i begynnelsen av 20-årene.

- Jeg var ikke så fokusert i den tiden, og da kompisene mine ringte og inviterte til fest, var jeg med. Vi drakk, festet, og hadde det moro, forteller fjorårets skytterkonge, og mener han var som folk flest på sin alder.

- Kunne vært i Spania¿
Selv om han ikke tar ordet «angrer» i sin munn, ser han likevel at valgene han tok som ung og lovende fotballspiller neppe har tjent utviklingen hans.

- Hadde jeg hatt et annet fokus, hadde jeg kanskje spilt i Spania i dag.

- Festingen er i alle fall ikke noe jeg vil anbefale til dagens unge spillere.

Selv om festingen i dag er historie, innrømmer han at han tidvis misunner sine gamle kompiser i den svenske hovedstaden.

Fem kjappe med Daniel Nannskog:
Hvilken spiller vil du sammenligne deg med?

- David Trézéguet. Vi løper, drar inn og dukker opp mye på samme vis.

Din beste fotballopplevelse?

- Det var en skjønn opplevelse å score mål for landslaget (mot Ecuador i januar), så jeg tror nok jeg går for den.

Hvis du kunne gjort én ting i livet ditt på nytt, hva ville det vært?

- Jeg ville nok valgt å spille fotball i stedet for håndball. I en alder av 15 år valgte jeg håndballen, og spilte kun det frem til 18 års-alderen. Det var ikke det helt store å spille førstedivisjonshåndball foran 200-300 tilskuere, derfor gikk jeg tilbake til fotballen, men det tok tid å bli skikkelig fotballspiller igjen.

Din beste scoring?

- Det er vel jevnt mellom målet mot Lillestrøm på Åråsen, samt målet mot Brann. I begge tilfellene gikk ballen i krysset fra godt hold, mot Lillestrøm var det hardt, rett frem, mot Brann med en liten skru. I tillegg har jeg hatt tre brassespark fra tidligere i karrieren jeg er veldig fornøyd med.

Hvis du ikke hadde vært fotballspiller, så¿

- Hadde jeg vært fotballtrener!

- De lever et voldsomt jet set-liv, forteller Stabæk-spissen. - Den ene uka drar de til New York, neste til Saint-Tropez. Det er klart at jeg blir litt misunnelig når jeg kanskje har en bortekamp mot Tromsø i stedet.

- Men jeg får heller dra til Saint-Tropez når karrieren min er over. Sammen med min frue, sier det svenske sjarmtrollet, og smiler lurt.

Kona og Jönsson
Drømmen om Saint-Tropez til tross, i dag er det en annen, mer fokusert Daniel Nannskog norske fotballspillere møter. 32-åringen har gått fra å være løve etter party til tiger på banen. Vinnerinstinktet er voldsomt, sulten på å bli bedre stor.

Omveltningen skjedde i 1999.

- Da var jeg lei av å løpe ut på byen, og jeg hadde møtt min nåværende kone. Jeg bestemte meg for å gi fotballen en skikkelig sjanse, forteller goalgetteren.

Dessuten fikk han stiftet nærmere bekjentskap med en herre han senere skulle komme til å se mye av i årene fremover.

- Like etter fikk jeg (nåværende Stabæk-trener) Jan Jönsson som trener i Landskrona. En meget dyktig trener, som fikk meg til å tenke riktig, hevder Nannskog.

I Landskrona ble han skytterkonge i «Superettan» (nest øverste divisjon), året etter vant han assistligaen i Allsvenskan.

Kinesisk cupfinale
Tre sesonger ble Nannskog i Landskrona, det lengste han noen gang har vært i en klubb. Deretter gikk turen til Kina, og den nedrykkstruede klubben Sichuan Quanxing.

- Jeg tjente lite i Landskrona, det var akkurat så det gikk rundt. Pengene var et viktig moment for å reise til Kina, men samtidig er jeg som type en som liker å prøve nye ting, møte nye mennesker, se nye land.

- Vi reddet plassen den første sesongen, og jeg ble toppscorer i klubben, selv om jeg ikke spilte mer enn halve sesongen.

Den neste sesongen gikk det enda bedre.

- Laget klarte seg langt bedre i serien, og jeg ble nummer fire eller fem i skytterligaen, mens jeg ble toppscorer i cupen.

Jönsson og Oslo
Det var nok for Stabæk, som tilbød Nannskog gode penger for å komme til Bærum. Med Jönsson som hovedtrener var ikke svensken vanskelig å be denne gangen heller, og hans syvende klubb på ti sesonger var en realitet.

- Vi fungerer bra sammen, konstaterer superspissen nøkternt.

- I tillegg hadde jeg hørt mye hyggelig om Oslo, hvor vi bosatte oss på St. Hanshaugen.

I mai skal Nannskog ha barn nummer to med sin nåværende kone, og de er i ferd med å kjøpe seg et hus med hage i Bærums-distriktet. Han innrømmer imidlertid det var et vanskelig valg å skrive under en ny treårskontrakt med Stabæk på slutten av fjorårssesongen.

- Det er veldig ulikt meg, egentlig vil jeg ut og røre på meg.

- Det ble utslagsgivende av Stabæk vil ut og frem, og i tillegg får ny stadion. I tillegg fikk jeg selvfølgelig en kontrakt jeg er fornøyd med, innrømmer Nannskog, som debuterte for det svenske landslaget i januar i en alder av 32 år.

Bruker ikke tid på landslaget
Nå er Marcus Allbäck ute, men Stabæk-spissen insisterer på at han ikke bruker mye tid på hvorvidt han får flere sjanser på topp for de blågule.

- Jeg orker ikke bruke energi på ting jeg ikke kan påvirke.

Dermed bruker svensken mer tid å de tingene han faktisk kan påvirke. En av dem, er miljøet.

- Jeg prøver å holde humøret oppe, være en humørspreder, og må aldri tas helt alvorlig.

- Samtidig prøver jeg å slå ned på det jeg kaller for «falskt spill», tisking, hvisking, baksnakking. Sånt må slås ned på fort, det kan spise opp klubben du er i, arbeidsstedet du jobber på.

Ser man Daniel Nannskog i aksjon, i trening som på kamp, så er det ingen tvil om at man ser en kar som gir maks av seg selv. Tiden vil vise om det er nok til å sikre han hans tredje strake toppscorertittel i Norge - først i Adeccoligaen, så i Tippeligen. Og kanskje et sjeldent trofé til Nadderud?

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen