*Nettavisen* Sport.

Nannskog dirret etter LSK-filming

Foto: Erlend Aas/SCANPIX

Stabæk-spissen mente Alhassane Dosso forsøkte å få ham utvist.

15.03.09 00:18

STABÆK - LILLESTRØM 1-1:

TELENOR ARENA (Nettavisen): Stabæk og Lillestrøm delte poengene broderlig da en rekordtidlig Tippeliga startet lørdag kveld på Fornebu. Ikke et helt ufortjent resultat, Lillestrøm var best de første 45, seriemesteren kom mer med etter pause. Men mer enn poengene som ble delt, snakket folk om to kontroversielle episoder i løpet av et par dramatiske minutter helt på tampen av kampen.

Lite knall, mye fall

Først gikk Lillestrøms nyervervelse Alhassane Dosso i bakken som en sekk poteter da Daniel Nannskog gikk helt opp i ansiktet på nigerianeren. TV-bildene avslører at Nannskog gjør en brå bevegelse fremover, og Dosso går rett ned. Men:

- Jeg kan ta gift på at jeg ikke rører ham, sier svensken harmdirrende.

- Det er trist at det der skjer. Han forsøker å få meg utvist, og hadde det skjedd, så hadde det klikket fullstendig for meg.

Nettavisen fulgte kampen direkte her.

Snytt for straffe?
Dramaet stopper imidlertid ikke der. På det påfølgende frisparket til Stabæk kommer Nannskog til en avslutning, hvor ballen treffer armen til Arild Sundgot. For to år siden ble LSK-spissen Bærums mest forhatte mann da han dro ballen med seg ved hjelp av hånda, og sendte Stabæk ut av cupen, nå hindret den samme armen en LSK-scoring.

Forskjellen?

- I dag får jeg ikke gjort noe med hånda, sier Sundgot.

- Er det der straffe, så er det veldig strengt.

Men Daniel Nannskog er uenig. Dypt uenig.

- Alle jeg har pratet med som har sett TV-bildene mener det er straffe. Han søker jo ballen, sier storscoreren oppgitt.

Stabæk manglet alternativer
Det er ikke det eneste som gjør skåningen og resten av Stabæk-laget oppgitt. Da Stabæk søkte offensive alternativer utover andreomgangen var det bare et posisjonsbytte på topp (Hoff på flanken, Palmason på topp), samt å kaste inn venstreback Tom Stenvoll på midtbanen. På innbytterbenken fantes det kun to syttenåringer og en attenåring å sette inn, nok et prov på at årets Stabæk-lag kanskje har et av Tippeligaens tynneste tropper.

Jan Jönsson ser likevel fortsatt lyst på tilværelsen, og mener nerver snarere enn manglende bredde var lørdagens største problem.

- Det blir litt ujevnt spill i dag, men jeg tror det er litt høye skuldre som følge av premierenerver, sier Stabæk-treneren.

Henning Berg er langt mer fornøyd.

- Defensivt gjør vi mye bra, og dette er en kamp hvor jeg er fornøyd med mye av det vi gjør.

Overraskende nok har mange av landets fotballeksperter tippet Lillestrøm svært høyt på årets tabell, til tross for den skuffende tolvteplassen i fjor. Det presset kan Berg leve med, selv om han ikke setter seg fullt så høye ambisjoner.

- Det er veldig hyggelig at folk har troen på oss. Hvis vi poengmessig ikke er så langt unna en fjerdeplass, er jeg fornøyd, sier LSK-treneren.

Sjekk Nettavisens livesenter!

- Taper i alle fall ikke
Fornøyd var også Arild Sundgot, som kunne notere seg for en heldig scoring da Magnus Myklebust fyrte av en kanon tidlig i andreomgangen. Ballen gikk via Sundgots legg og i mål.

Ledelsen holdt i tolv minutter, da et glimrende Stabæk-angrep ble avsluttet med en lissepasning fra Pontus Farnerud til Palmi Pálmason, som trillet ballen under Otto Fredrikson og sikret 1-1 i seriepremieren.

- I alle fall så taper vi ikke, sier en mellomfornøyd Farnerud.

Gå til sportsforsiden

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.