RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nannskog freser mot NRK

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
Storscoreren er mektig oppgitt over NRK-innslag som skaper inntrykk av Stabæks profiler ønsker seg bort.

NADDERUD (Nettavisen): - Hva er det de vil? Det virker nesten som om de ønsker å forstyrre oss nå som vi er inne i en god periode!

Daniel Nannskog er oppgitt. Nei, ikke bare oppgitt, han er provosert over innslaget på statskanalen mandag kveld. Han mener inntrykket seerne sitter igjen med overhodet ikke stemmer overens med virkeligheten. På web-tv heter det at flere profiler «vil bort fra Stabæk», noe som svensken mener er langt fra riktig.

- Nei, nei, og det er det viktig å få ut. Det er viktig at vi blir riktig fremstilt.

- De ødelegger for andre journalister, og faren er at vi ikke gidder å åpne kjeften, annet enn for å komme med klisjeer, mener den svenske landslagsspissen.

- Uforståelig
NRKs Harald Thingnes, som var kanalens utsendte på Nadderud, stiller seg fullstendig uforstående til kritikken.

- Jeg tar avstand fra at de oppfatter det slik. Saken er vinklet på det de faktisk sier. Somen Tchoyi gikk jo ganske langt. Så den kritikken synes jeg er uberettighet, sier Thingnes til Nettavisen.

Kryssklippet
Nannskog har vært en pressefavoritt etter at han tok Tippeligaen med storm forrige sesong, og har alltid likt å prate i store ord – til stor glede for det norske pressekorpset.

- Det er ikke første gang at noe slikt skjer, men dette var virkelig dårlig journalistikk, hevder svensken, som føler at både han og lagkompisene Alanzinho og Somen Tchoyi ble kryssklippet og feil fremstilt i TV-innslaget.

Trives, trives, trives
Hans to lagkamerater bekrefter det samme inntrykket.

- Nei, nei, jeg ville ikke bort fra Stabæk, jeg trives her, sier Alanzinho på sine noe gebrokne engelsk.

- Men hører agenten min noe fra en større klubb i en større liga, er det selvsagt interessant, påpeker brasilianeren med Tippeligaens frekkeste finter.

Og: Somen Tchoyi sier det samme.

- Jeg trives i Stabæk, og ønsker meg ikke bort herfra. Men samtidig er målet selvsagt å gå til en stor liga, og det er det vel for alle, spør kameruneren retorisk.

- Selvsagt, bekrefter Daniel Nannskog. Alle med ambisjoner vil jo ut og prøve seg i en storklubb hvis de får mulighetene, såpass ambisjoner må man jo ha. Men herregud, jeg er 33 år og har nettopp skrevet under en ny kontrakt med klubben, minner han om.

Alle vil til Milano
At det er det liten tvil om at alle ville gått til en storklubb hadde de fått sjansen, fikk trener Jan Jönsson til de grader bevist på tirsdagens temamøte med spillerne.

- Da tok vi opp det innslaget som var på TV mandag. Jeg sa til Tom Stenvoll at han har vært glimrende på backen i år, og spurte han om han kunne tenke seg å spille for AC Milan? Jo da, det kunne han.

- Så sa jeg til Henning Hauger at «Henning, du har jo vært veldig godt sentralt i år. Kunne du tenke deg å spille for Inter Milan?» Jo da, han bekreftet at det kunne han. Og sånn har man en historie.

Alanzinho beklaget, Jönsson humret
I motsetning til sine største profiler, så lar imidlertid ikke den svenske treneren seg hisse opp over TV-innslaget. Selv har han vært i gamet i så mange år, at han vet at det har lett for å bli slik innimellom.

- Det mest komiske var at Alan (Alanzinho) kom bort i dag, og beklaget seg sterkt over innslaget. Han sa flere ganger at han ikke ville bort og at han trives her, forteller Jönsson med et smil om munnen.

Og konklusjonen er klar.

- Det er jo nesten en «kul greie», men innslaget er klippet til.

- En skulle kunne tolke det som om alle spillerne vil bort, men sånn er det ikke, poengterer mannen som burde vite best, Stabæk-trener Jan Jönsson.

PS: Stabæk har ikke mottatt et eneste bud på noen av de tre overnevnte spillerne. - Ikke i det hele tatt, sier sportslig leder, Tom Schelvan, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere