Gå til sidens hovedinnhold

Nannskog hyller samba-Alan

Daniel Nannskog hyller Alanzinho, men mener brassen må slutte å leke.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-STABÆK 1-1 (kampfakta og spillerbørs):

(Klikk på videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

- Han er en klassespiller og en «underbar kille». Forspillet før målet var det virkelig klasse over, sier Nannskog (32).

Kampen sto helt stille. Ingen av lagene skapte sjanser. Men etter 34 minutter var sambaen løs. Stabæk-vingen Alan Carlos Gomes da Costa, bare kalt Alanzinho (24), fintet og satte fart forbi tre-fire Vålerenga-spillere. Så slo han en lekker stikker til Nannskog, og plutselig sto det 1-0 til bæringene.

Det var akkurat det kampen trengte. Litt brasiliansk magi. Men skrytet fra Nannskog til tross: svensken mener det kan bli litt mye brasiliansk - og litt lite magi - fra Alanzinho.

- Slutte å leke
- Det er ingen tvil om kvalitetene hans, og vi trenger litt samba slik som han kan by på. Men Alanzinho må skjønne at det er alvor. Han må slutte å leke, særlig i sånne kamper som mot Vålerenga, sier Nannskog.

Flere ganger gikk Nannskog på sine intelligente løp bak VIF-forsvaret, men altfor sjelden fikk han ballen. Det ble med den ene pasningen fra Alanzinho.

- Han må spille ballen fra seg tidligere noen ganger. Han er for glad i ballen. Da blir han også sparket ned, som i dag.

Stygge taklinger
I første omgang var den brasilianske kantspilleren kampens store beholdning, før han sluknet da oppgjøret ble mer fysisk i andre omgang. Ved et par anledninger ble den kjappe og lette (han er 1,64 meter høy og 62 kilo tung) sparket ned av tyngre og tregere VIF-spillere.

- Alanzinho var preget av premierenerver i første serierunde, men i dag var han kjempegod, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

- Jeg vil gjerne at han skal være en tilrettelegger i laget, i tillegg til å levere flere innlegg fra kanten. Han har et fint driv og fantastisk tempo, og blir bare bedre og bedre i Stabæk-trøya.

Kan bedre
Om kampen sa Jönsson:

- Vi kan bedre enn dette, men skal være fornøyd med ett poeng. Vi var i det minste klart bedre enn mot Brann sist, så får vi satse på tre poeng mot Rosenborg hjemme i neste kamp, mente treneren.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis