RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nannskog innrømmet dytt

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog innrømmer at han dyttet Tromsøs Morten Pedersen i situasjonen der han sikret Stabæk årets første seier.

ALFHEIM: (TV 2 Nettavisen): - En klar dytt som burde gitt frispark og annullering, mente Pedersen.

- Ja, jeg dyttet ham i forkant av scoringen. Men jeg synes likevel ikke at jeg skulle vært avblåst. Dytting og riving forekommer hele tiden innenfor 16-meteren, og jeg synes det er flott at dommerne av og til kan gi angriperne fordel, sier spissen som i fjor var suveren toppscorer i førstedivisjon - med 27 scoringer på sine 29 kamper.

Hull på byllen
At det ble nettopp han som fikk bli matchvinner i Stabæks første seier etter gjensynet med Tippeligaen, bruker han ikke selv mange ordene på å beskrive. Men trener Jan Jönsson innrømmer at det føles godt at ”Danny” endelig fikk hull på byllen.

- Det har vært mye prat og store forventninger til Nannskog, og sånt er vel naturlig etter det han leverte i fjor. Etter den målløse sesongpremieren mot Sandefjord kunne skeptikerne prate om manglende effektivitet, men i dag kan ingen klage. Vi vinner, og Nannskog har fått hull på byllen. Det tror jeg vil frigjøre ressurser hos oss, mener han.

I motsetning til de aller fleste på Alfheim stadion, velger Jönsson å la være å kommentere nedrivningssituasjonen i forkant av scoringen.

- Jeg sitter så langt unna at jeg ikke vil ha noen bastante oppfatninger av dommerens avgjørelse, sier han.

Effektivt
Tre poeng etter å ha skapt tre målsjanser på 90 minutter, må kunne sies å være brukbart betalt for bæringene.

- Ja, det kan du si. Men dette vil vel jevne seg ut, sier matchvinner Nannskog.

- Forrige helg var det annerledes. Da skapte vi mange sjanser som vi ikke klarte å omsette. Dagens kamp ble en helt annen. Vi var forberedt på kriging og kjemping, og maktet å gjennomføre den taktikken. Det må vi si oss fornøyd med. Det fysiske spillet har jo vært vårt påståtte problem, sier han.

Jansson hjemme
Og med fire poeng etter to kamper, har fortsatt trener Jönsson til gode å benytte ”hjernen” i Stabæk-midtbanen. Jesper Jansson satt hjemme da Tromsø ble beseiret.

Vi valgte å IKKE teste ham en gang før avreise. Han har mindre enn en uke med trening bak seg etter lårskaden, og det er ingen grunn til å ta noen sjanser. I alle fall ikke så lenge Tommy Stenersen fungerer så godt som han gjør, begrunner Jönsson.

”Lørvemål”
Tromsøs toppscorer Ole Martin Årst fungerte ikke så godt som han på sitt beste kan. Og han var ikke fornøyd med noe som helst etter oppgjøret mot Stabæk.

- Det er muligens fremgang i forhold til forrige kamp mot Molde. Men vi skaper ikke så mye som vi kan. Og naturligvis er det bittert å tape kampen på et ”lørvemål”. Vi er tre TIL-spillere mot Nannskog i den situasjonen; han burde aldri ha fått kommet til avslutning, mener TIL-kapteinen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere