*Nettavisen* Sport.

Nannskog vrakes i Sverige

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Ingen tippeligaspillere i troppen mot Portugal.

17.03.09 20:02

Sverige spiller VM-kvalifisering mot Portugal 28. mars, men landslagssjef Lars Lagerbäck fant heller ikke denne gang plass til Daniel Nannskog i den svenske troppen.

Stabæk-spilleren har dominert i Tippeligaen i flere sesonger på rad, men fikk ikke muligheten på det svenske landslaget før denne vinteren. Da takket han for tilliten med å score i nabolandets kamp mot USA, i tillegg til en god kamp mot Mexico. Men mot Portugal er svensken utelatt.

Ingen av Nannskogs svenske tippeligakolleger er tatt ut til kvalifiseringskampen. Tidligere Lyn-keeper Eddie Gustafsson er imidlertid med, i tillegg til at hans erstatter i Lyn-målet, Johan Dahlin, er med i U-21-troppen som møter Finland og Belgia til treningskamper. Det er også Rosenborg-backen Mikael Lustig.

Gustaffson, som nå spiller i østerrikske Salzburg, mener at vrakingen av Nannskog ikke betyr at han er noen dårlig fotballspiller.

– Det er helt utrolig at så mange gode spisser er fra Sverige. Det er nok ikke lett for landslagssjefen å ta ut de beste, sier keeperen til aftenposten.no.

– Jeg tror ikke Daniel ble utelatt fordi han ikke holder mål. Han er en klassespiss, det vet alle, mener han.

Men om det mangler «norske» spillere i den svenske troppen, er det nok av andre utenlandsproffer som setter kursen mot Portugal i slutten av mars.

Faktisk hører bare fire av de 22 spillere i troppen til i den svenske serien.

Zlatan Ibrahimovic er derimot ikke med i troppen, ettersom Inter-spissen må sone karantene mot finalistene fra EM i 2004.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.