RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MORRIS MAC MATZEN (Reuters)

Når begynner det å fungere, Ståle?

Tysk presse spør, og Köln-treneren svarer nervøst: - På lørdag.

Ståle Solbakken får sin ilddåp som Köln-trener klokken halv fire på lørdag, når laget tar imot Wolfsburg hjemme på Rhein Energie Stadion.

Oppladningen har vært preget av bråket rundt vrakingen av Lukas Podolski som kaptein, men etter hvert har både presse og fans begynt å venne seg til nordmannen.

Nå gjelder det bare å få spillerne med på notene.

For å endre spillestil og fotballfilosofi er ikke nødvendigvis gjort over sommeren.

- Bedre og bedre
Når skal det begynne å fungere, spør Kölnische Rundshau i et stort intervju.

- På lørdag, ler Solbakken, før han innrømmer at ikke alt sitter som det skal før seriestarten.

- Jeg synes det fungerer ganske bra med tanke på at vi bare har hatt tre uker på å jobbe med det sammen. Det blir bedre og bedre. Dersom det spilles i høyt tempo er det fare for at spillerne faller tilbake til gamle mønstre, sier Solbakken før han understreker at laget tross alt har spilt godkjent i treningskamper mot Spartak Moskva, Arsenal og Panathinaikos.

Solbakken har innført soneforsvar, noe garvede Bundesliga-spillere ikke er helt vant til. Kölnische Rundshaus journalist mener at midtbanefireren til Köln i noen av treningskampen ble liggende for lavt, og at spissen dermed ble for alene.

Solbakken gir ham delvis rett.

- Jeg skal gi deg rett i at et var ujevnt i perioder. Men de periodene hvor alt har fungert bra, har stadig blitt lengre. Forståelsen til spillerne blir bedre dag for dag, sier Solbakken.

Glad for hjemmedebut
Den norske treneren kan også røpe at systemet skal innføres i klubbens junioravdeling, slik at spillere som hentes opp alt skal være innkjørt i systemet.

Solbakken er glad for at han får sin Bundesliga-debut hjemme i Köln.

- Jeg vil fortelle spillerne at de ikke skal være for nervøse. Til syvende og sist handler det bare om tre poeng, og er ikke avgjørende for hele sesongen. Jeg håper å se et godt organisert lag med god selvtillit, sier Solbakken.

Bundesliga sparkes i gang allerede fredag kveld, men oppgjøret mellom Borussia Dortmund og Hamburg. Følg kampen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere