Gå til sidens hovedinnhold

- Når det blir avgjørende, pleier jeg å være god

Lørenskog-«dödaren» Martin Strandfeldt begravde romerikingenes gulldrøm igjen.

LØRENSKOG - STAVANGER OILERS 5-6 (2-4 i kamper):

LØRENSKOG (Nettavisen): Stavanger er klar for sin fjerde strake NM-finale etter en sterk snuoperasjon i det sjette semifinaleoppgjøret mot Lørenskog.

Tomålscorer Martin Strandfeldt var sentral da Oilers snudde bortekampen til sin fordel, akkurat som han var sentral da NM-finalen ble avgjort samme sted i fjor.

Også da var svensken med å sette den siste spikeren i Lørenskog-kista i sjette kamp. Strandfeldt var den gangen innblandet i begge målene i 2-1-seieren i Lørenskog ishall.

- De to første kampene her har jeg vært ganske usynlig. Men når det blir hetere og det blir avgjørende, pleier jeg å være god, og det synes jeg at jeg var i dag, sier Strandfeldt til Nettavisen.

Falt sammen
Det som så ut til å være en betryggende 4-1 ledelse for hjemmelaget tidlig i annen periode, viste seg å bli noe helt annet.

Lørenskog spilte i overtall med muligheten til å øke ytterligere da Stavanger Oilers isteden reduserte ved Matt Ryan. Bare et drøyt minutt senere sto det plutselig 4-3 da siddisene fikk inn en ny puck. Juha-Pekka Loikas var målscorer.

- Vi lå under 1-4 og hadde ikke gjort særlig mye rett. Så gjorde vi et litt heldig mål i undertall. Etter det begynte hele laget å fungere veldig bra. Vi spilte akkurat som vi skulle, tok et bytte om gangen, og helt plutselig sto det 4-4. Da klarte ikke Lørenskog å omstille seg og vi vant kampen, oppsummerte Strandfeldt.

At hjemmelaget mistet hele tre mann med skader i løpet av kampen talte heller ikke til deres fordel. Mot slutten ble det tynt i rekkene, spesielt på backsiden, der David Livingstons menn slet med skader fra før.

- Straffet grundig
- Vi er selvfølgelig veldig skuffet. Vi spilte godt, men gjorde noen feil som fikk dem tilbake i kampen. Så fikk vi tre skader på rad, og de straffet forsvaret vårt grundig, sa Lørenskog-trener Livingston til Nettavisen.

- Spillerne ga seg aldri. De prøvde og prøvde til siste slutt og jeg gir dem all mulig respekt for det. Men skadene tok knekken på oss i dag, synes jeg. Det ble merkbart over hele linja, men spesielt i blant backene, tilføyde amerikaneren.

Fra å være det klart beste laget i den første perioden og starten på den andre, begynte Lørenskog å gjøre stadig flere feil.

To nye raske scoringer i den avsluttende perioden kom som bestilt for Oilers, mens Lørenskog gikk i oppløsning. Først ordnet Martin Strandfeldt utligningen, før vertene på nytt rotet seg bort i overtall.

Som forrige gang var det Matt Ryan som scoret da Stavanger var undertallig. Wes Cunningham rotet bort pucken da han skulle sette i gang et angrep, Dan Kissel og Ryan takket, bukket og sendte Oilers i ledelsen.

Og som om ikke det var nok økte Strandfeldt til 6-4 i power play med ti minutter igjen av kampen.

Sluttspurt
Lørenskog og Espen Olsen Lie reduserte med et skudd fra blålinja, og kunne ved flere anledninger også fått inn en et mål som ville sikret forlengning.

Den største muligheten fikk poengkonge Kenny Corupe da rødtrøyene ble tildelt straffe i sluttminuttene. Canadieren fikk imidlertid ikke noe godt treff, og sendte pucken utenfor med en backhand.

Også i siste spilleminutt fikk vertene enn dobbeltsjanse, men Oilers-keeper Ruben Smith fikk avverget.

Stavanger benyttet seg godt av sjansene de fikk, noe seks scoringer på 22 skudd vitner om. Lørenskog skjøt 36 ganger mot Smith, men endte likevel opp med færre mål.

Dermed er det storsatsende rogalandslaget i sin fjerde strake NM-finale. Et annet storsatsende lag, Lørenskog, kom igjen til kort mot Oilers, akkurat som i fjorårets finaleserie.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken