MANCHESTER UNITED - ROCHDALE 1-1 (5-3 etter straffesparkkonkurranse):

Solskjær, som kom fra 0-2-tap mot West Ham i Premier League, og hans United spilte ingen god kamp og brukte lang tid på å bryte ned Rochdale som til vanlig spiller på nivå tre i England.

Etter nærmere 70 minutter spilt kom imidlertid endelig scoringen da Mason Greenwood igjen viste sin viktighet for Solskjær, men ikke lenge etter sendte 16 år gamle Luke Matheson sjokkbølger gjennom Old Trafford da han utlignet til 1-1.

Til slutt måtte det avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der trakk Solskjærs lag det lengste strået.

Det var Daniel James' straffescoring som sikret seieren, og det reddet noe som ville lignet en sportslig krise ved tap mot «lille» Rochdale.

Seieren er kjærkommen for Solskjær, men kom ikke på betryggende vis. Flere av de rutinerte førstelagsspillerne spilte under pari, og spesielt Andreas Pereira fikk kritikk i kjølvannet av Matheson 1-1-scoring.

- Pereira har hatt en fryktelig kveld og er heldig som er på banen. Hans forsvarsspill der var amatørmessig, skrev Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst etter Rochdales utligning.

Hadde initiativet

United-laget tok som forventet styring på hjemmebane mot laget fra League One, men gjestene holdt lenge Solskjærs mannskap fra livet.

Først etter 26 minutter kom en skikkelig god mulighet da Mason Greenwood fikk ballen fra Jesse Lingard. Headingen til den unge spissen gikk imidlertid rett på Rochdale-keeper Robert Sanchez, som fikk parert.

Paul Pogba var tilbake fra skade og startet ligacupkampen, og den franske stjernen var nær på å sende et innlegg rett i mål etter 30 minutter. Fire minutter senere fikk imidlertid 26-åringen en gedigen mulighet til å sende Solskjærs lag oppskriftsmessig i føringen.

Midtbanespilleren fikk ballen inne i feltet etter et godt innlegg fra Greenwood, men alene med Sanchez satte han headingen over mål.

Vertene strammet skruen utover i den første omgangen, og etter 40 minutter var det kun en ny god inngripen fra Sanchez som hindret scoring. Greenwood ble spilt fri av Lingard, men Rochdales sisteskanse reddet avslutningen til unggutten.

Sjokkåpning av Rochdale

Rochdale holdt imidlertid unna til pause, og etter 52 minutter satte de aller fleste på Old Trafford pausepaien i halsen da Oliver Rathbone driblet seg fri inne i sekstenmeteren.

22-åringen spilte fri Callum Camps på fem meter, men spissens svært svake avslutning fra kloss hold ble blokkert av en oppofrende Aaron Wan-Bissaka på streken.

Solskjær valgte å gi Axel Tuanzebe kapteinsbindet på onsdag, og 21-åringen spilte en god kamp i midtforsvaret. Verken Pogba, Lingard eller Fred maktet imidlertid å ta tak på den måten som forventes mot League One-motstand, og trioen fikk kritikk av Manchester Evening News-journalist Tyron Marsall underveis i den andre omgangen.

- Diskusjonene i presserommet i pausen handlet om mangel på lederskap og personlighet i dette United-laget. Mens Axel Tuanzebe har prestert beundringsverdig som kaptein hittil, var det hele veien tydelig at han trenger hjelp fra et lederskaps synspunkt, men det har manglet fra rutinerte spillere som Paul Pogba, Jesse Lingard og Fred, skrev Marshall.

Sjokkerte Old Trafford

Like etter Rochdales gigamulighet smalt det i andre enden da Greenwood møtte et innlegg på første stolpe, men nok en gang var Sanchez med på notene.

Til slutt skulle det imidlertid lykkes for 17 år gamle Greenwood, som også avgjorde Europa League-oppgjøret mot Astana nylig.

Spissen fikk ballen skrått ute til høyre i Rochdale sekstenmeter, før han dro seg innover. Med venstrefoten dunket han ballen tilbake i det nærmeste hjørnet, og for første gang måtte Sanchez kapitulere.

Rochdale spiste seg imidlertid inn i oppgjøret, og etter 75 minutter eksploderte blant bortefansen da 16 år gamle Luke Matheson kom først på et innlegg fra venstre. Høyrebacken dunket til på volley og traff ikke ballen særlig rent, men det var nok til å sende den i nettmaskene bak en utspilt Sergio Romero.

Uniteds Andreas Pereira hadde i utgangspunktet markering på Matheson, men luntet hjemover da høyrebacken satte inn scoringen.

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst var ikke imponert over midtbanespillerens prestasjon.

Til slutt måtte det avgjøres på straffesparkkonkurranse. Både Juan Mata, Pereira, Fred, Greenwood og Daniel James scoret for United, mens Rochdales Jimmy Keohane ble syndebukk etter at han bommet på sitt forsøk.