Gå til sidens hovedinnhold

Nær VM-bragd av Jakob Ingebrigtsen (19)

Finalen endte med fjerdeplass for Jakob Ingebrigtsen.

DOHA / OSLO (Nettavisen): Det var duket for Jakob Ingebrigtsen i finalen på 1500-meter «hele» Norge har ventet på.

Det endte med en sterk fjerdeplass var nordmannen, som måtte se kenyanske Timothy Cheruiyot løpe inn alene til seier - på tiden 3.29,26.

Tydelig preget etter målgang

Jakob løp inn på 3.31,70, bare 24 hundredeler fra bronsen - og 32 hundredeler fra sølvet. Løpestjernen var tydelig preget av det som akkurat hadde skjedd i finalen.

- Nei, jeg er ekstremt skuffa. Det var et fint løp, men jeg er ekstremt skuffet. Mest skuffet over å tape. Det er helt tragisk. Utviklingen på løpet er fint, resultatet er helt tragisk. Dette er ekstremt dårlig i forhold til hva jeg hadde lyst til. Det er en fin prestasjon egentlig, men det her er noe av det verste jeg har vært med på, sa en tydelig preget Jakob til NRK etter målgang.

Les også

Trener-Gjert: – Skal vi være feige?

Før han fulgte opp med følgende tirade:

- Det er ingen spesiell grunn, det er en haug av ting som går feil. Jeg taper mot folk jeg ikke skal tape mot. Jeg skulle ønske jeg kunne bevise at de andre er dårligere enn meg, og jeg er ekstremt lei meg. Dette er det verste jeg har vært med på, som sagt. Vi har ikke gjort for mye her i Doha, jeg er her for å vinne. Før sesongen var ikke medalje et mål, men når vi først er her i finalen er det helt håpløst. Friidrett er ikke en inneøvelse, og jeg skulle gjerne sett at det var annerledes her nede. Det er noen småting som dukker opp i forberedelsene som ikke burde vært der, men det er ingenting annet å skylde på enn at jeg er misfornøyd med egen innsats. Det er bare piss. Det er ikke vits å forklare. Jeg må ta meg sammen.

Les også

Doha-VM slet med å lokke publikum, men plutselig dukket folk opp: Hva er grunnen?

- Drit i det

Det var en tydelig oppgitt Gjert som møtte pressen etter at fjerdeplassen var et faktum. En uvanlig ordknapp far ønsket ikke å dvele for mye rundt skuffelsen i finalen, og viste stor forståelse for at Jakob nå var svært skuffet.

- Jeg skal ikke kommentere for mye rundt det. Jeg skjønner at han er skuffet. Det ble veldig vanskelig. Han er med og sloss om medaljer, men alle kan jo se at noe er hakkanes gale her. Alle ser jo det. Jeg tror vi skal være stolte av det vi har gjort jeg, sa en svært ordknapp Gjert Ingebrigtsen, som tydelig reagerte da han ble gjort oppmerksom på Cheruiyots tid.

Les også

Pappa Gjert spekulerer om Filip kan ha reagert på isbadene

- Det er tett i kampen her. Når det «popper» opp folk som aldri vært i nærheten av lignende tidligere, så... Nei, drit i det.

Gjert var også klokkeklar på at i hans bok var både 5000 og 1500-meteren medaljeløp, men at det hadde lite å si nå.

På oppløpet ble Jakob noe innestengt, men fant en luke på tampen.

Jakob Ingebrigtsen var den eneste av de folkekjære brødrene som stilte til start i finalen på 1500-meter, etter den dramatiske semifinalen fredag kveld - hvor Filip til slutt ble eliminert.

Utfordringen for Jakob før finaleløpet var selvsagt de mange kilometerne Jakob hadde i beina før finalen. Med 5000-meter og semifinale var det knyttet usikkerhet rundt hvor mye mer 19-åringen hadde å gi.

Kommentarer til denne saken