I VG onsdag står Thomas Myhre (36) fram og forteller at han ble dopet med narkotika 23. januar i år, da han var i Marbella i Spania.

En urinprøve han tok tre dager etter at han kom hjem fra Marbella, viste spor av narkotika.

- Jeg er nødt for å si sannheten i denne saken. Det har gått så langt at det blir hevdet at jeg er en spillegal narkoman med psykiske problemer, som driver med prostituerte, sier Thomas Myhre til avisen.

Han forteller at han aldri frivillig har fått narkotika i kroppen og hevder at han ble lurt og bedratt.

Våknet opp på fremmed rom
Hendelsen fant sted lørdag 23. januar. Dagen før hadde Viking spilt kamp, og alle fikk lov til å ta en tur på byen. Myhre forteller at han var på byen, men at alt gikk i svart da de endte opp på et utested i havnen i Puerto Banus.

Den tidligere landslagskeeperen sier at det neste han husker, var at han våknet opp fullt påkledt i en fremmed leilighet foran en TV. Enden på visa var at han kom 20 minutter for sent til Vikings spillermøte.

I dagene etter oppdaget han også at kredittkortet hans ble tømt for penger. I løpet av den natten han hadde blackout, ble det ifølge ham selv gjort flere store uttak på til sammen 150-160.000 kroner.

Støtte fra kona
Myhre sier til VG at han har fått fantastisk støtte fra sin kone, som er gravid i åttende måned.

- Det første Benedicte sa da jeg fortalte hva som hadde skjedd, var: «Du er blitt dopet og svindlet.», sier Myhre til VG .

Han opplyser at svindelforholdet nå er anmeldt, og at politiet i både Norge og Spania nå jobber med saken.

NISO-leder Joachim Walltin sier til VG at de tror fullt og helt på Thomas Myhres historie.

– Vi har vært i kontakt med politiet, og de bekrefter at saken er anmeldt. Det er grovt bedrageri, sier Walltin til avisen.

Ferdig i Viking
Onsdag i forrige uke ble Viking og Thomas Myhre enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning.

Les saken: Thomas Myhre ferdig i Viking

- Etter flere års samarbeid har partene besluttet at det er formålstjenlig både for klubb og spiller at samarbeidet opphører fra dags dato og at man går hver sin vei. Viking og Thomas takker hverandre for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til fremover, het det i pressemeldingen.

- Må pleie familien
Myhre kom også med en pressemelding i forbindelse med at han gikk fra klubben.

– Det har ligget i kortene siden før sesongoppkjøring at Viking så for seg en annen løsning mellom stengene enn meg, og det må jeg bare akseptere. Slike ting skjer daglig i fotballbransjen. Og vil gjøre det i framtiden også, het det i uttalelsen fra Thomas Myhre.

– Nå vil jeg i en kort periode bruke tid til å pleie familien. Min kone og jeg venter vårt tredje barn i løpet av kort tid. Jeg er på ingen måte skadet og holder formen ved like med egentrening. Jeg er klar for nye oppgaver, uttalte Myhre.