Aamodt vant 13 verdenscuprenn før han fylte 26 år. Aksel Lund Svindal (25) tok lørdag sin 11. seier da han var raskest av alle i super-G-rennet i Beaver Creek, USA.

Lund Svindal passerte målstreken 1.13,05 etter at han startet på den 1909 meter lange løypa. Det var 45 hundredeler raskere enn østerrikeren Hermann Maier og 58 hundredeler bedre enn Michael Walchhofer.

– Det smaker veldig bra. Jeg åpnet veldig godt, så var det noen jevne partier, før jeg ga ordentlig gass på bånn. På slutten var det skikkelig bra med snø, så jeg prøvde bare å gi gass der. Det funket bra, det, sa Svindal til NTB.

– Jeg gjorde ingen store feil, og det var det mange andre som gjorde. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre bra, og det gjorde jeg, la han til.

10 bak Aamodt
Om 20 dager fyller Kjeller-gutten 26 år. Innen den tid skal det avvikles åtte verdenscuprenn. Og i den formen som den dobbelte verdensmesteren fra Åre er i nå, er det ikke vanskelig å se for seg at han kan klare å utligne Aamodt.

- Han kan bli bedre enn både meg og Kjetil André, sa Lasse Kjus til Nettavisen etter at Lund Svindal vant fredagens utforrenn i Beaver Creek.

Aamodt endte totalt på 21 seirer i verdenscupen, mens Lasse Kjus avsluttet sin fantastiske karriere med 18. Kjus hadde for øvrig fem verdenscupseirer da han var like gammel som Aksel Lund Svindal er nå.

Magisk lørdag
Lørdagens alpintriumf satte punktum for en av de mest suksessrike verdenscuplørdagene i norsk idrettshistorie.

Petter Northug og Kristin Størmer Steira vant hvert sitt langrenn, Emil Hegle Svendsen vant i skiskyting, mens Tora Berger ble nummer to på kvinnenes skiskyttersprint. I tillegg gikk Magnus Moan til topps i kombinert, mens Anders Jacobsen tok den siste pallplassen i hopprennet i Granåsen.

Les alt om den fantastiske vinterhelga i Nettavisens vintersportsmagasin!

Aksel Lund Svindal drar også ifra i verdenscupen sammenlagt. Etter fredagens utforseier delte han ledelsen med Daniel Albrecht. Nå er han alene på topp og har vist alle konkurrentene at han blir å regne med i kampen om krystallkula også denne vinteren.

– Jeg måtte se på måltavla før jeg kunne juble. Før rennet tenkte jeg at det kunne gå, det var bare å kjøre «tight», sa Svindal.

Slet med søvnen
Han fortalte også at det var vanskelig å få sove etter fredagens utforseier.

– Jeg hadde ikke akkurat hvilepuls da jeg la meg, gliste Svindal.

Kjetil Jansrud ble nummer 19, slått med 1,41 sekunder av Lund Svindal, mens Lars Elton Myhre endte på 32.-plass.

Alpingutta skal i aksjon igjen allerede søndag kveld. Da står storslalåm på programmet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).