Gå til sidens hovedinnhold

Nærmere Vacansoleil

Roy Hegreberg (29) jublet da nederlandsk lag ble ProTeam.

Som forventet ble Vacansoleil akseptert som ProTeam denne uka. Dermed er et viktig hinder passert for proffaktuelle Roy Hegreberg.

- Ja, det var en av forutsetningen for at dette går i orden. Det har ikke kommet noe mer konkret, men vi har fortsatt dialog. Selv om det er flere om beinet, er det en viss mulighet for at dette går i orden, forteller Hegreberg til procycling.no.

Drahjelp fra Ridley
Team Sparebanken Vest-rytteren sykler på Ridley – det samme sykkelmerket som sponsor det nederlandske profflaget i 2011.

Les også: Blir dette Norges neste sykkelproff?

Det er en av årsakene til at Hegreberg nå kan få proffdrømmen oppfylt.

- I tillegg har jeg kjørt OK for Sparebanken Vest hele denne sesongen. Ridley-faktoren er en årsak, men de har også kikket på resultatene mine.

Noen ledige plasser
procycling.no var i kontakt med Vacansoleil tidligere i høst. Laget var da avventende i forhold til mulige nyervervelser:

- Per dags dato er 2011-laget klart, og vi prater ikke med potensielle nykommer før vi vet om vi får ProTeam og ProContinental-lisens, uttalte pressesjef Frank Kwanten i Vacansoleil den gangen.

Som ProTeam kan man ha opptil 30 ryttere i stallen, men mange lag nøyer seg med 25 ryttere. I midten av oktober hadde Vacansoleil 20-ryttere på kontrakt.

Fristen for å melde inn nye ryttere til UCI (det internasjonale sykkelforbundet) utløper 1. desember.

- Det er nok snakk om en av de siste plassene, dersom jeg skulle være så heldig å få innpass. Jeg regner med å få vite mer i løpet av uka, forteller Hegreberg.

PS! Også Frederik Wilmann håper i det lengste på å sikre seg en ProTeam eller ProContinental-kontrakt etter at han forlot Skil-Shimano. Trønderen hadde ingenting nytt å melde da procycling.no var i kontakt med ham tirsdag formiddag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken