– Jeg er glad for rettens konklusjon og håper vi nå kan gå videre. Norsk ishockey fortjener at vi bruker energien på å planlegge kommende sesong og ikke minst gleder oss over VM som starter denne helgen, uttaler ishockeypresident Tage Pettersen i en pressemelding.

Styret i Norges Ishockeyforbund valgte i mars å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai.

Klubben anket avgjørelsen fra forbundsstyret, men tapte ankesaken. Derfor valgte klubben å ta saken til det sivile rettssystemet.

Narvik Ishockeyklubb må betale 120.000 kroner i sakskostnader til ishockeyforbundet innen to uker etter forkynnelse av kjennelsen fra Oslo tingrett.

– Det er ikke så mye å kommentere. Det var ikke det resultatet vi hadde håpet på, og det må vi bare ta til etterretning, sier Narvik-advokat Per A. Flod til nitten.no.

– Det er litt uoversiktlig, men at de mener at det som har med kampreglement og slikt å gjøre, ikke er et rettskrav, er ikke kjempeoverraskende. Vi var klar over at det var en vanskelig bit å komme gjennom på. Så det er der vi står nå. Da har vi hvert fall forsøkt dette også.

(©NTB)