Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nash stoppet av hjernerystelser

Rick Nash tvinges til å legge opp som følge av vedvarende symptomer etter flere hjernerystelser. Her er han under Sotsji-OL i 2014. Foto: Claudio Bresciani, TT / NTB scanpix
Rick Nash tvinges til å legge opp som følge av vedvarende symptomer etter flere hjernerystelser. Her er han under Sotsji-OL i 2014. Foto: Claudio Bresciani, TT / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Rick Nash, to ganger OL-mester i ishockey med Canada, offentliggjorde fredag at karrieren er over. Årsaken er ettervirkninger av flere hjernerystelser.

34-åringen fra Toronto spilte ni sesonger for Columbus Blue Jackets og seks for New York Rangers før han spilte sine 11 siste kamper for Boston Bruins forrige sesong.

Det var i kamp for Bruins at en takling mot hodet påførte ham den siste av flere hjernerystelser i en NHL-karriere som strakte seg over 15 sesonger.

– På grunn av vedvarende symptomer etter hjernerystelsen han pådro seg i mars ser Rick Nash seg tvunget til å avslutte karrieren som ishockeyspiller. Legene mener at faren for ytterligere hjerneskade vil være stor om han spiller videre, heter det i en uttalelse fra agentbyrået Top Shelf Hockey.

– Rick vil takke alle som har støttet ham i denne vanskelige perioden.

Nash endte med 437 mål og 368 assist på 1060 grunnseriekamper, 18 mål og 28 assist i 89 sluttspillkamper. Han spilte med Espen «Shampo» Knutsen i Blue Jackets og med Mats Zuccarello i Rangers, og han vant OL-gull i 2010 og 2014 i tillegg til VM-gull i 2007.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!