RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nasri straffet Spurs i hatoppgjøret

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Ekstraomganger og drama da erkerivalene møttes i ligacupen.

TOTTENHAM - ARSENAL 1-4:

Tottenham mot Arsenal. Et av de største hatoppgjørene i engelsk fotball og et møte som stort sett alltid er fullspekket av dramatikk.

Slik ble det også da lagene møttes tirsdag.

For selv om ligacupen av mange omtales som «Mikke Mus-cupen», er det likevel liten tvil om at en seier mot erkerivalen alltid gjør godt for fans som ønsker hverandre svært lite godt.

LES OGSÅ: Derfor hater de hverandre

Landsbury for Arsenal
Begge lag gikk til ligacupkampen med en rekke yngre spillere på banen. Hos vertene fant vi menn som Steven Caulker, nykommer Sandro og litt mer rutinerte Jake Livermore, mens Arsenal hadde stablet et lag med spillere som Kieran Gibbs, Jake Wilshere, Carlos Vela og Henri Lansbury på banen.

Og det var nevnte Lansbury som åpnet begivenhetene på White Hart Lane. Ifølge BBC var Wilshere nest sist på ballen før Landsbury banket ballen forbi Stipe Pletikosa i Spurs-buret.

Det skulle drøye til fire minutter ut i andre omgang før hjemmelaget svarte, ved Robbie Keane. Iren ble spilt fri av Kyle Naughton, og selv om det kunne se ut som offside fikk Tottenham-spilleren fortsette mot mål. Arsenal-keeper Lukasz Fabianski fikk hendene på ballen, men kunne ikke stoppe den fra å finne veien til nettmaskene. Det sto 1-1 i London.

Ekstraomganger
Avgjørelsen på det hele kom ikke i løpet av ordinær spilletid, og dermed måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner av kampen. Der fikk Arsenal og Samir Nasri en drømmestart.

Sebastien Bassong la ned Nasri inne i feltet, da de begge jaktet ballen, og dommeren pekte på straffemerket. Fra krittet tok Arsenals franskmann selv ansvar, og satte inn ledermålet.

Og like etter skulle «The Gunners» få en ny sjanse fra straffemerket da Caulker la Marouane Chamkah i bakken. Igjen stilte Nasri seg opp, og igjen gikk ballen forbi Pletikosa.

Da Andrej Arsjavin ordnet 4-1 rett før pause i ekstraomgangene tydet det meste på at Arsenal skulle ro i land seieren. Flere mål ble det heller aldri, og avansemnetet var sikret for de rødhvite.

Resultater ligacupen:
Birmingham - Milton Keynes, 3-1
Burnley - Bolton, 1-0
Milwall - Ipswich, 1-2
Peterborough - Swansea, 1-3
Portsmouth - Leicester, 1-2
Stoke - Fulham, 2-0
Tottenham - Arsenal, 1-4 e.e.o
Wolverhampton - Notts County, 3-1 e.e.o
Brentford - Everton, 4-3 e. straffer

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere