RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naturstridig verdensmester

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Det hører ikke akkurat til naturens orden at en jente fra Østfold blir verdensmester i langrenn. Men Vibeke Skofterud har klart det.

For Skofterud er vokst opp i Slitu i indre Østfold. Stedet er ikke akkurat belemret med store skianlegg. Og snø har det vært lite av i fotball-fylket de siste åra. Vibeke er den første ski-verdensmester fra Østfold.

Reist mye
- Ja, jeg hørte det. Det er moro å vise at det er mulig selv om det ikke akkurat er det første stedet en tenker på når det er snakk om ski, nei. Men det skal jo så klart legges til at jeg har gått på skigymnas på Hovden.

- Dessuten var foreldrene mine veldig flinke til å reise land og strand rundt med meg for å finne snø. Det har ikke vært få turer til Nannestad og Maura oppgjennom årene, sier Vibeke til TV 2 Nettavisen.

I løssnøen
Men hun fikk en veldig tøff oppgave på første etappen i kvinnestafetten.

- Det var meningen jeg skulle ha ryggen på Kurkina hele veien. Men på flatene foran bakken, kom det et par tre stykker foran meg. Så da forsøkte jeg å komme først i sporet opp bakken, for å kontrollere feltet. Men jeg rakk akkurat ikke fram.

- Mens de andre kunne gå rett fram i sporet, måtte jeg løpe i fiskebein i løssnøen. Og da slapp jeg noen sekunder. Det var fortvilende å se de andre forsvinne sånn. Men heldigvis klarte jeg å bite tenna sammen og fullføre ordentlig. Det hadde vært mye verre å ligget 40 sekunder bak. Nå ble det 20 og det er ikke mye i en stafett, sier Skofterud til TV 2 Nettavisen.

Raskere
For Vibeke klarte å utligne tempoet til Larisa Kurkina og de andre foran, og tapte ingen ting den andre gangen opp den lange bakken.

- Da fikk jeg gått i sporet, og det gikk mye fortere opp der andre gangen, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere