*Nettavisen* Sport.

NBA øyner mulighet for oppstart 31. juli

 

Miami Heats Bam Adebayo (13) mot Orlando Magics Nikola Vucevic i februar. I bakgrunnen Terrence Ross (31). NBA-spillerne kan være tilbake på banen i ordinært spill i august, men først må sjefene bli enige. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

NBA-sjef Adam Silver har informert klubbeierne om at han tar sikte på gjenopptakelse av basketballsesongen. Men det er fremdeles flere spørsmål som må avklares.

30.05.20 11:14

Silver sa for to uker siden at han ville se an utviklingen av viruspandemien i to til fire uker til før det ble tatt en avgjørelse om eventuell gjenopptakelse av sesongen.

Nå melder blant andre The Los Angeles Times at Silver har foreslått 31. juli som mulig oppstartsdato.

Rammene for spill er ikke klare ennå, men et alternativ er å hente inn alle 30 lag for å spille ferdig siste del av den ordinære sesongen, for deretter å sette opp sluttspill. Den tanken vinner imidlertid ikke mye applaus hos lagene som ikke har mulighet til å komme til sluttspill.

Et annet alternativ er å hente inn de 20 øverste lagene til å spille gruppespill som kvalifiserer til et cupspill, som i et VM.

Alt spill i NBA ble stoppet 11. mars da koronaepidemien begynte å ramme USA.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.