23-åringen er sett på som et av de største talentene i NBA, og blir allerede sammenlignet med legender som Kobe Bryant og LeBron James.

Ja Morant spiller til daglig for klubben Memphis Grizzlies. Der er han sett på som én av, om ikke den viktigste spilleren for laget.

Morant sin posisjon på banen er Point Guard, altså den som dikterer selve spillet utpå banen.

Han har i tillegg blitt med i NBA All-star to ganger. I 2020 vant han «NBA Rookie of The Year».

Men etter at han fredag filmet seg selv hvor han holdt en pistol på en nattklubb, har han blitt suspendert for de to foregående kampene.

Under kan du se videoen av Morant som vifter med en pistol:

Les også: Stjernesmell for Vålerenga: Han må ta regningen

Suspendert

Søndag hintet derimot Grizzlies sin trener, Taylor Jenkins, at Morant kan bli suspendert lenger. Politiet skal også ha blitt oppmerksomme på videoen av NBA-stjernen.

– Vi tar det en dag av gangen. Det er ingen definitiv tidslinje, sa Jenkins til journalistene før en kamp mot Los Angeles Clippers.

Lørdag uttalte Morant seg om videoen. Der beklaget han seg og fortalte at han trengte hjelp.

– Jeg tar fullt ansvar for mine handlinger i går kveld. Jeg beklager overfor familien min, lagkamerater, trenere, fans, partnere, byen Memphis og hele Grizzlies-organisasjonen for å ha sviktet dere. Jeg kommer til å bruke litt tid på å få hjelp og jobbe med å lære bedre metoder for å håndtere stress og mitt generelle velvære.

Beholder sin Nike-avtale

Nike, som har en sponsoravtale med Morant verdt over 100 millioner, kom nylig med en uttalelse om 23-åringens handlinger.

– Vi setter pris på Ja`s ansvarlighet og at han tar seg tid til å få den hjelpen han trenger. Vi støtter hans prioritering av hans velvære, skriver Nike i selskapets uttalelse.

Magnus Barstad, som kommenterer NBA for VG, var tydelig på hva han syntes om spillerens handling.

– Sa for et par måneder siden at jeg er ute, helt, helt ute på Grizzlies i år, skrev han på Twitter.

– I natt fikk vi se grunnen live på Ja Morant sin egen (!) Instagram. Baris på nattklubb og flexer pistol. Finnes ikke ord for hvor hardt jeg er ute på et lag som driver på sånn i sluttspillet, la han til.

Les også: Kjenner du igjen denne Liverpool-helten?

Vært i trøbbel før

Klippet, som viser NBA-stjernen i bar overkropp mens han vifter med en pistol i kamera, skal bare være toppen av isfjellet når det kommer til spillerens problemer.

Morant publiserte nemlig videoen kun dager etter at avisen Washington Post publiserte en artikkel om to voldshendelser fra 23-åringen.

Først skal Grizzlies-spilleren ha truet et sikkerhetspersonell som jobbet på kjøpesenteret i Memphis. Kun noen dager senere skal han ha slått en 17-åring under en basketballkamp hjemme hos seg selv. Begge disse hendelsene skal ha skjedd sist sommer.

Men det stopper ikke der.

I februar i år skal vist nok noen i Morants vennekrets ha rettet en rød laser, som muligens var festet til en pistol, mot medlemmer av Indiana Pacers.

Dette er derimot bare et rykte og har ikke blitt bekreftet noe sted, men det begynner å danne seg et bilde av en ung idrettsutøver som er mer enn villig til å sløse bort de enorme mulighetene som ligger foran ham.

Så da gjenstår det bare å se om spilleren endrer seg eller om han kaster bort alt.