NBA vil barbere spillerlønningene

New York (NTB): NBA-sjef David Stern sa torsdag at det ikke har vært noen framgang i forhandlingene om ny tariffavtale. Kanskje ikke rart, for basketballserien ønsker å kutte lønnsutgiftene med en tredel.

Stern sa at målet er å kutte totale lønnsutgifter med 4,3 til 4,6 milliarder kroner i året. I dag er lønnsutgiftene på om lag 13,3 milliarder kroner.

- Vi vil begynne å tjene penger igjen, og gi investorene utbytte. For å få til det må vi kutte lønningene med så mye. Det står vi på, sa Stern ifølge CBS Sports.

CBS Sports hevder at ligaen også åpner for å redusere antall lag fra dagens 30, og for å flytte lag til mer lukrative markeder, for å snu dagens underskudd til overskudd.

Stern uttalte seg etter et to dager langt møte med eierne, som vil ha store endringer når dagens tariffavtale løper ut til sommeren. Ifølge ligaens nestsjef Adam Silver har spillernes fagforening fått beskjed om at ligaen regner med et underskudd på over 2 milliarder kroner kommende sesong, og at det må få betydning for tariffavtalen.

Det er ingenting i veien med ligaens popularitet. Salget av sesongbilletter går strykende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag