RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP/SCANPIX)

Ndure best i Europa

Sist oppdatert:
Norges nye sprinthåp Jaysuma Saidy Ndure er kåret til årets sprinter i Europa.

Sprinteren hadde en sensasjonell utvikling i år. Han endte med tidene 10,06 på 100 meter og enda sterkere 19,89 på 200 meter.

Hans trener Olav Magne Tveitå rangerte han også blant de tre beste hundremetersprinterne i verden etter VM.

Briljerte i høst
Han briljerte i Golden League-stevnene etter mesterskapet i Osaka. Han var blant annet nærmeste sprinter da Asafa Powell satt ny verdensrekord i Rieti 9. september.

Senere knuste Ndure verdenseliten på 200 meter i Grand Prix-finalen med den nye norgesrekorden 19,89. Men i VM fikk han ikke delta fordi det gambiske friidrettsforbundet ikke lot han løpe for Norge.

I rangeringen som er foretatt av det Europeiske Friidrettsforbundet kom portugiseren Francis Obikwelu og briten Marlon Devonish på de neste plassene. Han møtte de to sprinterne tilsammen åtte ganger og ble kun slått en gang av Obikwelu.

OL-håp
På statistikkene ligger nå Ndure på 10. plass gjennom alle tider på 100 meter. På 200 meter har han den femte beste tiden gjennom tidene.

Ndure befinner seg nå i Sør-Afrika hvor han skal oppholde seg på treningsleir gjennom store deler av sesongen. Norges Friidrettsforbund har lenge forsøkt å få godkjenning for at Ndure skal kunne løpe for Norge under OL, fra det gambiske forbundet. Tidligere i høst lyktes de endelig.

Det betyr at Norge allerede har en sterk medaljekandidat i friidrett ved siden av Andreas Thorkildsen i de neste mesterskapene.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere