RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Julian Finney / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

Ndure hadde full kontroll

Endelig fikk Jaysuma Saidy Ndure vist litt av det han er god for på VM-arenaen i Moskva.

MOSKVA (NTB): Han gikk lett videre til semifinalen på 200-meteren.

- Dette gikk jo bra. Det var et kontrollert løp. Jeg var bra både i starten og i svingen, sa Ndure etter å ha løp inn til 20,44. Han tok andreplassen i det første heatet bak amerikaneren Curtis Mitchell. Amerikaneren fikk 20,37 sekunder.

- Kroppen kjentes veldig bra, sa Jays som måtte trekke seg fra 100 meter i forrige uke på grunn av en liten blokkering i muskelen på baksiden av det ene låret. Da var han langt nede, men nå er humøret og motivasjonen tilbake igjen for fullt.

- Jeg behøvde ikke gi alt jeg hadde i dette løpet, for jeg så jo raskt at jeg ville gå videre. Det var ingen vits i å stå på for fullt med den kontrollen jeg hadde, sa han etter å ha jogget i mål.

Han hadde den sjette raskeste tiden. Det var sørafrikaneren Anaso Jobodwana som var raskest med 20,17. Tittelforsvarer Usain Bolt som vant det sjuende og siste forsøksheatet fikk 20,66. Han gikk til semifinalen som 21.-mann.

Slappe av
- Nå kommer jeg til å jogge ned og slappe av fram til semifinalen senere i kveld (fredag). Litt mat skal jeg også få i meg, men jeg kommer ikke til å gjøre stort, sa Ndure til NTB.

Han har 19,89 som personlig rekord på distansen, mens det er Usain Bolt som har verdensrekorden med 19,19 sekunder. Bolt vant 200-meteren både i VM i 2011 og i OL i fjor, men Jaysuma Saidy Ndure har en fjerdeplass fra VM i Daegu å forsvare.

Mange mener at Ndure har sine beste sjanser på 200-meteren, og slik han løp i forsøket fredag formiddag, virket han veldig solid. Han kan klatre opp på seierspallen i et heldig øyeblikk, men det vil kreve betraktelig raskere løping enn i forsøksheatet.

Fin bane
- Det er en flott bane å løpe på her i Moskva, og svingene er veldig lange og fine, mente Jays som ikke ville si noe om verken form eller følelser til de norske pressefolkene.

- Jeg følte ingenting. Jeg bare løp, sa han smilende på spørsmål om han mente formen var helt på topp.

Han sa også at det var en del bråk fra publikum i forbindelse med trestegkvalifiseringen som gjorde at det måtte tas en omstart i heatet hans, for løperne hørte ingenting. Han sa også at de nye startblokkene som brukes i Moskva er litt uvante, men mente det ikke hadde noen betydning, for det er likt for alle.

Semifinalen går fredag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere