BJØRVIKA (Nettavisen): I vår ble det kjent at sprinteren Jaysuma Ndure ikke var tatt ut i elitegruppen til Norges Friidrettsforbund.

Bakgrunnen ble oppgitt å være at Ndure ikke hadde kommet til enighet med forbundet om betingelsene for en samarbeidsavtale.

Kontraktene med forbundet må fornyes hvert år og avtalen binder utøverne til forbundet. Så sent som i april ble det oppgitt at forbundet hadde håp om å komme til enighet med Ndure, men skal vi tro sprinteren selv, har det aldri vært et tema å finne enighet med friidrettsforbundet.

- Aldri forhandlet
Til Nettavisen sier «Jays» at avtalene han har utenom, gir han minst like gode, om ikke bedre, muligheter til å satse i toppen.

- Det har aldri vært noen forhandlinger. Jeg fokuserer kun på meg og gjør som jeg vil. Jeg vil løpe og ha det gøy, sier Ndure til Nettavisen.

- Jeg har uansett aldri blitt betalt av forbundet eller Olympiatoppen for å løpe. De betaler oss ikke lønn. Den summen Olympiatoppen sier de gir til oss, har aldri jeg sett noe av. Pengene går ikke til meg, de går til forbundet. Jeg tjener mine egne penger ved å løpe i utlandet og gjennom sponsoravtaler. Jeg taper ingenting ved å ikke være i Olympiatoppen.

- Føler du det er bedre å stå utenfor?

- Det er bedre å være alene, det blir mindre støy, sier Ndure.

- Kan du fortsatt løpe for Norge?

- Jeg har løpt for Norge i mange år, og kommer til å gjøre det videre. Du trenger ingen elitegruppe for å løpe for Norge, sier sprinteren.

- Trygghet
Det var i fjor høst at friidrettsforbundet først brøt sitt samarbeid med Ndure, på grunn av at han frontet den da ikke stuerene energidrikken Verve, produsert av det amerikanske selskapet Vemma.

Energidrikken ble i februar i år godkjent.

I april uttalte sportssjef i forbundet, Ronny Nilsen, til NTB at det var dialog med Ndure om et framtidig samarbeid.

Nilsen har ikke svart på Nettavisens henvendelse tirsdag.

Henrik Ingebrigtsen er én av de som er under kontrakt med forbundet og som en stjerne har han bedre vilkår enn mange av de andre.

Det har han nytt godt av denne sesongen, mener han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg har kunnet ha med meg fysio på treningsleir og det har kvalitetssikret opplegget. Det er én av de største fordelene. I tillegg strekker kontrakten min seg over to år og det gir mer trygghet og forutsigbarhet i avtalen, sier distanseløperen til Nettavisen.

- 16 i hodet
31-åringen sier videre at han føler seg bedre enn på lenge og at han ikke har noen planer om å legge opp. Både hodet og kroppen føles unge.

- Jeg føler meg 16 år i hodet, sier Ndure til pressen.

- Når du elsker det du driver med, føler man seg ung. Jeg er sprek og trener som da jeg var på mitt beste, utdyper han overfor Nettavisen.

- Føles kroppen 16 år, også?

- Ja, kroppen gjør det, jeg er sprek. Jeg løper litt fortere nå enn da jeg var yngre. Jeg er sterkere nå enn hva jeg var da, forteller 31-åringen.

- Hvor lenge kan du holde på?

- I sprint og idrett kan man holde på så lenge det er gøy. Det er mange som holder på til de er over 40, så jeg skal nok drive på en stund til.

- Jeg har hatt gode og dårlige dager, men jeg elsker det.

Bislett Games
Torsdag skal Ndure i aksjon under Bislett Games i Oslo. Sprinteren håper på et godt løp og en god opplevelse for de som ta turen dit.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg håper bare på å løpe fort og at vi som deltar gir publikum valuta for pengene. Jeg elsker å løpe på Bislett, for oss her i Norge er det ikke slik på hvert eneste stevne, sier hurtigtoget.