RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ndure slipper straff

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure blir ikke straffet for å ha testet positivt.

Den norske sprinteren testet positivt på cannabis etter en konkurranse i Luzern i juni. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) overførte den positive prøven til norsk idrett for behandling i september.

Nå har Antidoping Norge bestemt seg for å henlegge saken. Det opplyser organisasjonen i en pressemelding tirsdag.

I pressemeldingen forklares henleggelsen slik:

«Utøver har forklart at han har drukket etnisk te fra Nigeria, (attaya te), uten at han merket noe unormalt. Det er forklart at teen var tilberedt med cannabis, uten at utøver ble gjort kjent med dette. Det ble røyket cannabis i lokalet der utøver oppholdt seg. Påtalenemnden har vurdert saken, og konkludert med at analyseresultatet kan være sammenfallende med utøvers forklaring. Dette fordi utøver gjennom å drikke ufiltrert te tilsatt cannabis kan ha fått cannabis partikler i kroppen.

Påtalenemnden finner at utøvers forklaring utgjør en tilstrekkelig tvil i saken. Dette slik at utøver har ført tilstrekkelig bevis for at han har fått det forbudte stoffet cannabis i kroppen uten å ha utvist skyld. (..) Påtalenemnden har derfor vedtatt å henlegge saken.»

Nylig ble det klart at Ndure får representere Norge i OL i Beijing til sommeren. Der vil han være medaljekandidat på 100-meteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere