*Nettavisen* Sport.

Ndure tiltalt for vold mot tidligere samboer

TILTALT: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Mette Yvonne Larsen, forsvareren til sprinteren Jaysuma Saidy Ndure som er tiltalt for vold, sier at klienten stiller seg undrende til tiltalen. Han har også anmeldt ekssamboeren for legemsbeskadigelse.

04.07.15 19:27

– Det har vært et turbulent forhold, sier Mette Yvonne Larsen til NTB.

Hun er forsvarer til friidrettsstjernen Jaysuma Saidy Ndure (31), som er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer, samt brudd på besøksforbud.

– Henlagt sak

Larsen forteller at Ndure stiller seg uforstående til voldstiltalen, som ble først omtalt av VG lørdag formiddag. Senere har det også kommet fram at politiet etterforsket en sak mot Ndures samboer.

– Han har også anmeldt henne for legemsbeskadigelse, sier Larsen.

Denne saken ble imidlertid henlagt i mai, skriver bistandsadvokat til kvinnen, Siv Hallgren, til NRK. Hun kjenner ikke til om henleggelsen ble påklaget.

Tiltalen, som VG har lest, inneholder seks voldsepisoder i en periode på 11 måneder i fjor.

Flere voldshandlinger

Mette Yvonne Larsen sier at Ndure stusser over voldstiltalen mot ham.

– Vi konstaterer at de har valgt å kjøre denne delen for retten, mens de ikke har trodd på kvinnen i andre deler av saken. Det er litt rart, sier Larsen.

NRK har fått tak i tiltalen, og der kommer det fram at utøveren skal ha utøvd flere voldshandlinger mot kvinnen i perioden januar til november 2014.

Han er tiltalt for følgende:

"Straffeloven § 219 første ledd for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende samboer».

Tar tiltalen med fatning

«Jays» skal først ha fått vite om tiltalen gjennom VG lørdag formiddag.

– Han er nå i Belgia og skal fortsatt konkurrere. Han tar tiltalen med fatning og endrer ikke planene sine fremover. Han ser fram til å fortelle sin versjon av saken. Det er jo ord mot ord, og han håper å få stilt saken i et annet lys, sier Larsen.

Bistandsadvokat Siv Hallgren representerer friidrettsstjernens ekssamboer og skriver følgende i en SMS til VG:

– Hun er kjent med tiltalen og håper det ikke tar for lang tid før saken kommer opp for retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.