RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ned på jorda igjen

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
209-meterssvev kunne ikke redde Norge.

Etter at de norske hopperne leverte 200-metershopp på rekke og rad lørdag, var forventningene høye foran laghoppinga i skiflyging i Oberstdorf søndag.

I stedet var det duket for en liten, norsk nedtur. Norsk fjerdeplass må nemlig sies å være under pari etter oppturen de norske hopperne har hatt den siste tiden.

Ljøkelsøy-flopp
Gullhåpet fikk et kraftig skudd for baugen allerede da lagets første hopper satte utfor. Roar Ljøkelsøy mislyktes og nådde ikke mer enn 138 meter.

Heller ikke Anders Bardal strakte seg til imponerende lengder i førsteomgangen. 175 meter er under pari for trønderen.

Johan Remen Evensen fløy til godkjent med 186 meter, mens Anders Jacobsen ikke virket helt fornøyd, til tross for at hans 192 meter var best av de norske.

Forholdene søndag var dårligere enn dagen før, og ingen av de øvrige hopperne kom seg over 200 meter i førsteomgangen. Lengst var igjen finnenes Harri Olli, med 199,5 meter.

Mens Finland og Russland var i suveren ledelse før finaleomgangen, var Norge bare 18,5 poeng bak Østerrike på tredjeplass. Men de norske hopperne klarte aldri å hente inn forspranget.

Olli favoritt
Ljøkelsøy hevet seg noe, til 173 meter, mens Remen Evensen (181,5 meter) og Bardal (190,5) gjorde brukbare prestasjoner i finaleomgangen. Men ikke gode nok.

Det hjalp lite at Norges beste - Anders Jacobsen - leverte varene.

Norges beste hopper ble rennets første over 200. Jacobsen svevde 209 meter. Østerrikes Martin Koch var imidlertid ikke stort dårligere, og med 204 meter var det klart at Norge måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Finske Harri Olli er i ferd med å seile opp som en av de store VM-favorittene. Han sikret finsk seier med søndagens lengste svev - 221,5 meter.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere