Gå til sidens hovedinnhold

- Nederland hadde flaks

Nederlandske aviser ser slutten på en æra for en rekke av spillerne etter EM-tapet onsdag. De mener Nederland hadde flaks som nådde så langt, og levner landslagssjef Dick Advocaat liten ære.

De Telegraaf skriver at han mislyktes i sin andre periode som landslagssjef, og at det var mer flaks enn dyktighet som fikk dem til semifinalen.

- Med én seier, to uavgjorte og to tap, dekker semifinaleplassen over en litt merkelig turnering. Vi hadde kamper der landslagssjefen gjorde uforståelige bytter, som førte til at han skjøt seg selv i foten, skriver De Telegraaf.

Farvel
Avisen får følge av Algemeen Dagblad, som riktig nok skriver at det ikke er så verst å komme til semifinalen.

- De oransje gjorde så godt de kunne. Men det er alt for lite til kunne nå en finale. Men det er jo ikke så galt å ryke i semifinalen heller, skriver avisen.

De Telegraaf skriver også at kampen onsdag var et farvel for en generasjon spillere som aldri klarte å vinne noe som helst.

Utkjørt
«Drømmene i ruiner - For en skam for de oransje» er oppslaget i avisen.

- Slutten på en æra. Med Nederland utslått av EM, må vi si farvel til en spesiell generasjon av spillere, skriver avisen

The Algemeen Dagblad har et stort bilde av Jaap Stam, med tittelen «En smertefull avskjed».

- Generasjonen uten store titler. Jaap Stams insunkne øyne talte et klart språk: Han tok seg fullstendig ut. Alle spillerne var fullstendig utkjørt, skriver avisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien