Gå til sidens hovedinnhold

Nederland hjalp Norge

Norge klarer seg med uavgjort mot Frankrike for å sikre avansement i fotball-EM.

De norske fotballjentene vil klare seg med et uavgjortresultat mot Frankrike på søndag for å sikre avansement i kvinnenes fotball-EM. Det kan de takke Nederland for.

Nederlenderne slo nemlig Danmark i sin siste gruppekamp i Lahti lørdag kveld, et resultat som garantert falt i smak i den norske leiren.

Med uavgjort ville nemlig Norge vært avhengig av å vinne mot Frankrike søndag for å være helt trygge på billett til kvartfinalen. Uavgjort for Norge ville passert mannskapet til Bjarne Berntsen på pinebenken - i påvente av resultatene i kampene mandag kveld.

Det siste blir nå ikke tilfellet. I stedet avgjøres Norges skjebne i Helsingfors søndag.

Forutsetningene er klinkende klare: Seier og uavgjort gir avansement, mens med tap er EM over. Riktig så klart er det ikke hvem som blir motstander i kvartfinalen dersom de norske jentene sikrer seg det ene poenget som må til.

Ved norsk seier mot Frankrike er riktignok saken grei. Da møter man nettopp Nederland – som for øvrig også er motstander i den første kampen etter at EM er over. 24. oktober debuterer Eli Landsem som norsk landslagssjef i VM-kvalifiseringskampen mot nettopp nederlenderne på Nadderud i Bærum.

Skulle Norge spille uavgjort søndag og bli lag nummer tre i sin gruppe, åpner det for flere scenarioer. Da kan både Sverige, England og Italia bli motstander. Hvem det blir av disse, avgjøres i så fall mandag.

Uansett skal de norske jentene sende noen varme tanker til nederlenderne, som gjorde jobben litt enklere lørdag. Sylvia Smit og Manon Melis scoret målene for de oransje, som kanskje kan få sin takk i form av å bli slått ut av Norge i kvartfinalen? (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg