Den nederlandske avisen Nos meldte nylig at den viktige kampen vil gå for tomme tribuner som følge av nye og omfattende nasjonale tiltak.

Fredag formiddag kommer det nederlandske fotballforbundet selv med en uttalelse, der de ikke skjul på skuffelsen rundt tiltakene som er ventet å bli offentliggjort klokken 19.00 i kveld.

- Det er med stor forferdelse vi har tatt de mulige nye koronatiltakene til etterretning. Det er mer enn frustrerende å se at regjeringen tilsynelatende ikke ser på smittekildene, skriver de i en pressemelding.

Les også: Varsler tilskuer­nekt. «Rune Tribune» har likevel planen klar

Smitterekord

Forbundet i Nederland skriver i uttalelsen at folk på stadion sitter på en tilvist plass under åpen himmel, noe de argumenterer for at utgjør mindre smitterisiko enn mennesker som oppholder seg innendørs.

- Vi har investert titusenvis av euro på flere arenaer for å gjøre alt koronasikkert for tilskuerne. Hundrevis av kamper har blitt spilt med publikum siden forrige lockdown, og ikke en eneste kamp har ledet til store koronautbrudd, skriver forbundet.

Torsdag registrerte Nederland 16.364 nye koronatilfeller, noe som er langt over den forrige smitterekorden, som var på 12.997 tilfeller og ble registrert i desember 2020.

- De kommende ukene vil ulike kamper bli spilt i Nederland. For eksempel landskampen mot Norge på tirsdag. Denne kampen er veldig viktig for å kvalifisere seg til neste års VM og hjemmefordelen med publikum ville selvfølgelig vært en bra boost, skriver det nederlandske forbundet.

- Offer for mislykket regjeringspolitikk

Kampen skal spilles i Rotterdam, der både Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes spiller sine hjemmekamper for Feyenoord. Stadion De Kuip huser 50.000 tilskuere og ville trolig vært en enorm «boost» for de oransjekledde i kampen om VM-plass.

Oppgjøret vil høyst trolig være en ren finale om seieren i gruppe G. Vinneren av gruppa vil sikre VM-plass i Qatar neste år.

- Å spille foran et publikum former basisen av profesjonell fotball, og fans har knapt fått dratt på noen kamper det siste halvannet året. Nå blir de igjen offer for en mislykket regjeringspolitikk. Fotball er ikke problemet, men ser ut til å bli straffet igjen, skriver forbundet avslutningsvis i uttalelsen.