Gå til sidens hovedinnhold

Nederlands lille perle

Legg merke til Nederlands spiller nummer 19 i kveldens kamp. Pearl van der Wissel er i ferd med å ta steget inn i verdenseliten.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Nederlandsk kvinnehåndball fikk sitt store gjennombrudd da landslaget slo Norge 24-18 under VM i 1999.

Håndballverden fikk stifte bekjentskap med spillere som Olga Assink, Saskia Mulder, Jokelyn Tienstra og Natasja Burgers.

Seks spillere til GOG
Laget endte på tiendeplass i mesterskapet etter å ha vunnet fire av sine seks kamper.

Etter mesterskapet sto toppklubbene i kø for å sikre seg de nye stjernene. Men trener Bert Bouwer inngikk sammen med Det nederlandske håndballforbundet en avtale med den danske klubben GOG Gudme (Nå GOG Svendborg).

Han tok med seg Assink, Mulder, Burgers, Elly An de Boer, Monique Feijen, og en ukjent 17-åring med navn Pearl van der Wissel.

Målvakt Jokelyn Tienstra valgte å gå sin egen vei og endte i Bækkelaget.

van der Wissel ble værende
Assink og Burgers havnet etter hvert i storklubben Viborg, mens Mulder forsvant til Tyskland. De Boer hadde et gjestespill i Bækkelaget.

Mens van der Wissel ble værende i GOG. Fra en anonym tilværelse som høyrehendt høyreving, har hun etter hvert vokst seg frem til å bli en av de beste playmakerne i den danske ligaen.

Den lynkjappe 21-åringen er den som legger til rette for at Anette Hovind Johansen kan dunke ballen i motstandermålet i serien.

To med bakgrunn fra Norge
Med Burgers sterkt svekket på grunn av skade, og kanskje verdens beste linjespiller, Olga Assink, skadet, er det van der Wissel som blir Nederlands nøkkelspiller i mellomspillet.

Dersom hun får herje som hun vil, kan Nederland være på vei mot sin beste plassering i et mesterskap noensinne.

Tienstra er den eneste av spillerne som har vært i Bækkelaget som fortsatt er med, mens forsvarskjempen Andrea Groot også har en fortid i norsk håndball, nærmere bestemt i Bjørnar.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping