Gå til sidens hovedinnhold

Nederlandsk avis trekker fram fem norske spillere før kvalikdramaet

Omtaler Martin Ødegaard som «livsfarlig» før kveldens oppgjør.

ROTTERDAM, NEDERLAND (Nettavisen): Den gjenge oppfatningen i Nederland er at de er sjeleglade for at Erling Braut Haaland ikke venter på motsatt halvdel klokken 20:45 tirsdag.

Da Nettavisen ba landslagssjef Louis van Gaal trekke fram hvilke andre spillere som utgjør et faremoment på De Kuip i Rotterdam, var imidlertid den tidligere Manchester United-manageren tydelig.

- Elyounoussi, Ødegaard, Thorstvedt og spissen Sørloth, som har andre kvaliteter enn Haaland. Men han har også kvalitet, og som et lag er Norge det beste laget i gruppa - unntatt det nederlandske, naturligvis, smilte den rutinerte hovedtreneren til Nettavisen under mandagens pressekonferanse.

Les også: Nervøs stemning i Nederland før møtet med Norge: - En oppfatning om at verden kollapser

- Livsfarlig

Også den Rotterdam-baserte avisen Algemeen Dagblad er obs på Norges styrker. De trekker fram en kvintett bestående av Mohamed Elyounoussi, Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt, Birger Meling og Joshua King før kveldens drama.

- 22-åringen er livsfarlig på grunn av sin smidighet og sin teknikk. Etter låneperiodene i Heerenveen og Vitesse kjenner han også nederlandsk fotball godt, skriver avisen om kaptein Ødegaard.

Les også: Van Dijk med klar beskjed om Haaland før møtet med Norge

Kristian Thorstvedt er ventet å avfinne seg med en plass på benken fra start tirsdag for å gjøre plass til Ola Solbakken på høyrekant, men Genk-profilen har vært meget god etter at Ståle Solbakken tok over landslaget.

Det er blitt lagt merke til i Nederland.

- Kanskje årets overraskelse for Norge. Genk-spilleren har vært erstatteren for Haaland, og blitt flyttet fra midtbanen og opp i angrep, skriver de.

Avisen har også fått med seg at 22-åringen, som helst vil bli omtalt som «Sønn av Siv», har en tidligere mesterskapsspiller som far.

- Du kan si at VM er i blodet hans. Talentet er nemlig sønn av Erik Thorstvedt, som sto i Norges mål 97 ganger og som gikk til VM i 1994.

Avisen påpeker at Joshua King også er ventet å starte på benken, men poengterer at Watford-spissen kan utgjøre en forskjell om han kommer inn i løpet av den andre omgangen.

Birger Meling blir på sin side omtalt som «ekstremt vanskelig å passere», før han sannsynligvis skal opp mot Tottenham-stjernen Steven Bergwijn.

Van Dijk: - De vil kjempe

Nederland-kaptein og Liverpool-stjerne Virgil van Dijk trakk på sin side fram Norge som lag på spørsmål om hva som er styrkene og svakhetene til Ståle Solbakkens mannskap.

- Jeg synes Norge er et godt lag som helhet. De vil kjempe gjennom hele kampen og aldri gi opp uansett resultat. De har individuell kvalitet, men de savner Haaland. Det er et stort savn for dem, sa han til Nettavisen mandag.

Den nederlandske superstjernen la imidlertid til at Norge fortsatt har spillere som kan gi dem kamp.

- De har spillere som kan stå frem, de har spillere som kan utgjøre en forskjell, men deres største styrke er som sagt at de aldri gir opp. Det må vi klare å matche.

Skadeforfall også hos Nederland

Mye har handlet om fraværet av Erling Braut Haaland i forkant av tirsdagens batalje, men som van Gaal påpekte under mandagens pressekonferanse, mangler også Oranje sentrale aktører.

I tillegg til at van Gaal selv ikke får ledet laget fra sidelinjen på grunn av en hofteskade, mangler også spillere i nærmest hvert eneste ledd.

Stefan De Vrij er bankers i midtforsvaret sammen med van Dijk, men Inter-stjernen må stå over kampen med en skade. Det samme må kantspilleren Steven Berghuis, mens førstekeeper Justin Bijlow er siste tilskudd på skadelisten.

Han erstattes av veteranen Jasper Cillessen, ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf.

Nettavisen er på plass i Rotterdam, og gir deg alt fra kveldens kamp. Underveis kan du følge kampen i vårt livesenter her!