Dopingpraksisen i nederlandske Rabobank ble for alvor brakt inn i rampelyse i forbindelse med rapporten som felte Lance Armstrong.

Levi Leipheimer, som tidvis syklet på lag med Armstrong, har også syklet for Rabobank, nå kjent som Team Blanco. Amerikaneren har innrømmet å ha dopet seg gjennom store deler av karrieren.

Leipheimer skal ha kjøpt doping av laglegen på laget, Geert Leinders. Legen jobbet nylig for Team Sky.

Han har også vitnet på at han så en annen Rabobank-rytter dope seg, og det hevdes at det dreier seg om danske Michael Rasmussen.

Flere beskyldninger mot Rabobank
Den nederlandske nettsiden nos.nl har tidligere publisert sitater fra beskyldninger ryttere fra Rabobank som har fortalt om praksisen i laget.

Nå er en ny rytter sitert av nos.nl, også denne anonym. Fortellingene trekker Michael Boogerd ytterligere inn mot doping og kaster også lys over Peter Luttenbergers angivelige dopingmisbruk.

Boogerd har tidligere nektet å kommenterer beskyldningene som har kommet mot han. Han har blant annet sagt han ikke vil gjøre seg selv til syndebukk, uten at noen andre står fram.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Panikk på grunn av lave blodverdier
Denne episoden skjedde angivelig på forsesongen en gang på 90-tallet.

- Vi fløy til Spania for den første treningssamlingen og det var en diskusjon mellom Boogerd og lagledelsen. Boogerd hadde panikk fordi hematokrittverdien hans bare var 37, er den anonyme rytterern sitert på.

På den tiden kunne rytterne ha opp til 50 i hematokrittverdi, før de ble nektet å konkurrere. Dette var den eneste måten å holde en viss kontroll på EPO-bruken.

- Rittene mine nærmer seg, men jeg kan ikke kjøre med hematokritt på 37. Doktor Geert Leinders måtte berolige han med at alt kom til å bli bra. Lagsjef Theo De Rooij var der og deltok i samtalen.

De Rooij, som ble sparket i kjølvannet av Rasmussen-skandalen i 2007, har nektet å ha direkte kjennskap til doping på laget, men har innrømmet at hver og en avgjorde hvor langt de ville gå når det kom til medisinske.

Boogerd var en av Nederlands mest respekterte sykkelryttere. Han var spesielt kjent for sin stabile kjøring i Ardennerklassikerne. Han la opp etter 2007-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Østerriker trekkes også inn
Også østerrikske Peter Luttenberger får gjennomgå. Femtemannen fra 96-utgaven av Tour de France syklet i Rabobank i 1997 og 1998.

- Jeg delte rom med Peter Luttenberger. Han trakk seg tilbake på badet og jeg ble stengt ute. Men jeg måtte tisse og etter noen minutter bestemte jeg meg for bare å gå inn på badet. Han brukte en sentrifuge for å sjekke blodet, sier den anonyme rytteren.

Luttenberger la opp i 2006, etter å ha kjørt sine fire siste år som proff hos Bjarne Riis.