Mens samtlige konkurrenter har forsterket troppen allerede, så har Manchester United fortsatt til gode å gjøre sin første signering dette vinduet.

Flere supportere har uttrykt misnøye på sosiale medier over manglende handlekraft, men TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tar det hele med knusende ro.

– Det har blitt en egen industri å rakke ned på United nå. Jeg ser mange som skriker «katastrofe», men for meg er det viktigste at de får noe bra til slutt. Det er ikke nå det avgjøres. Vi er fortsatt i juni tross alt, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Thorstvedt forteller videre at vi nå har sett et bunnpunkt for United, og at brikkene vil falle på plass nå som ten Hag ser ut til å hente inn én eller flere landsmenn til klubben.

Les også: Liverpool-legende krever alkoholforbud i Premier League

– Vil gå rett inn i laget

Feyenoords venstreback Tyrell Malacia (21) skal være så godt som klar for United, og vil ventelig bli deres første signering for sommeren.

Paul Thomas Clay, som har kommentert nederlandsk fotball i en årrekke, mener nederlenderen er god nok til å ta plassen fra både Luke Shaw og Alex Telles med en gang.

– Sånn som jeg kjenner ten Hag så tror jeg han henter Malacia for å bruke han med en gang. Han har betydelig høyere arbeidskapasitet enn hvert fall Luke Shaw. Det virker som han aldri blir sliten, sier Clay til Nettavisen.

Clay trekker frem farten og fysikken som hans fremste styrker, og beskriver han videre som en god presspiller som vil passe godt inn under ten Hag.

– Han er først og fremst en offensiv back som liker å bli med forover. Selv om han er rask og en brukbar takler så er han ikke en backtype som sitter igjen på egen banehalvdel. Han kan til tider være litt for hissig på å stupe fremover, som gjør at han etterlater mye rom bak seg, så han kan nok bli litt bedre på de vurderingene.

Eksperten mener at Manchester United gjør et ekstremt godt kjøp, og forteller at han reagerer på prisen, som er rapportert til å være på 15 millioner pund.

– Hvis prisen stemmer så er det sjokkerende lavt, med tanke på at han er såpass ung og i tillegg har mye erfaring, forteller Clay.

Les også: Thorstvedt usikker på storkjøp: – Veldig mye penger for noe de strengt tatt ikke behøver

– Ten Hags forlengede arm

En annen nederlender som United har blitt kraftig ryktet til, men ikke helt har klart å komme til enighet med enda, er Frenkie de Jong.

25-åringen har variert en del i prestasjonene siden han kom til Barcelona, men gjorde det enormt bra i Ajax - da nettopp ten Hag var trener.

Clay mener at ten Hag forstår de Jong på en helt spesiell måte, og tror at han vil få mye mer ut av han enn hva Barcelona har gjort til nå hvis han signerer for klubben.

– Frenkie og Erik har en veldig god kjemi. De har en god forståelse av hverandre evner, og deler det samme synet på hvordan fotball skal spilles. De Jong er på mange måter ten Hags forlengede arm på banen, sier Clay.

Midtbanen har lenge vært et problem for United. Bruno Fernandes har gjort det godt i tier-rollen, men på de to dypeste plassene i Uniteds 4-2-3-1-formasjon så har McTominay og Fred - og tidvis Paul Pogba - ofte blitt dominert.

Clay påpeker at de Jong sin beste posisjon er i nettopp et slikt tospann bak en fremskutt midtbanespiller.

– Han er best som en av to dype på midtbanen. Han falt litt igjennom når han skulle erstatte Busquets, og spilte alene dypt. Jeg tror det vil gå greit i starten [å spille med McTominay eller Fred], men på lengre sikt så må de nok hente inn en ekstra midtbanespiller.

Les også: Reagerer på Fagermos uttalelser: – Talen til en desperat mann

Flere posisjoner

Ajax-midtstopper Jurrien Timber er en god del lengre unna å signere for United enn de to overnevnte spillerne, men ten Hag og klubbens speidere skal være ekstremt interesserte i å hente unggutten til klubben.

Til tross for at de siste rapportene hevder at Timber ønsker å bli i Nederland, er Clay klar på at 21-åringen ville vært en godt kjøp for ten Hag.

– Han er veldig god med ballen i beina og kan ta med ballen forbi ledd. Han er ikke så veldig høy eller kraftfull, men har ekstremt god spilleforståelse og timing, er dommen til Clay.

Timber er en meget anvendelig spiller, og både spilt som midtstopper, høyreback og defensiv midtbane denne sesongen.

Clay tror allikevel at ten Hag ønsker å hente inn nederlenderen for å bruke han på den høyre midtstopperplassen, slik han som oftest brukte han i Ajax-tiden. Han tror ikke den manglende fysikken vil bli et problem i Premier League.

– Den fysiske profilen hans er sammenlignbar med Wesley Fofana, og det har fungert ganske bra. Man må ikke være to meter høy og veie 95 kilo for å være en god Premier League-stopper.

Hør denne ukens episode av Sesongkortet her: