Ståle Solbakkens mest betrodde midtstopper har slitt med skader i vinter, men fikk spille en halvtime av den siste landskampen mot Armenia.

Tilbake i Italia går det imidlertid trått for Strandberg. Han har ikke spilt en klubbkamp siden november 2020 på grunn av skade, og er nå ikke engang registrert for Serie A-spill for et Salernitana-lag som styrer mot Serie B.

Det betyr at 31-åringen ikke får matchet seg på toppnivå før de viktige Nations League-kampene mot Sverige og Serbia i starten av juni - til tross for at han er skadefri.

Salernitana hadde ifølge Salernitana News tirsdag muligheten til å gjøre en siste utskiftning i troppen som er registrert for spill i ligaen, men den tilfalt Leonardo Capezzi fremfor Strandberg.

Det er dårlig nytt for Ståle Solbakken, som håper å ha lyngdølingen i best mulig form inn mot to knalltøffe oppgjør i henholdsvis Beograd og Stockholm den første uka i juni.

Landslagssjefen påpeker overfor Nettavisen at de en stund har visst hvor det kom til å gå, og at de i så måte har tatt grep for å monitorere Strandbergs form.

- Vi er smertelig klar over det, og derfor har vi kjørt et spesialopplegg, avslører han.

Tatt grep

Landslagssjefen opplyser at både landslagets analyseansvarlig Andrew Findlay og en fysisk trener for øyeblikket er på plass i Italia for å holde oversikt over Strandbergs fysiske form.

- Han trener for fullt, men må spille B-kamper. Så må han trene seg opp fysisk, og han er på god vei. Så får vi se hvor landet ligger, forteller Solbakken, og fortsetter.

- I en ideell verden spiller du på høyest mulig nivå. Det som er spesielt med Stefan er at han ikke fikk trent noe særlig etter kampen mot Nederland. Nå skal vi sørge for at han har fysikken 100 prosent på plass. Fordelen er at han får trent med A-laget og at de spiller en del 11 mot 11 på trening.

Representantene fra Solbakkens støtteapparat vil være med Strandberg i en ukes tid, kombinert med at de også skal besøke Dennis Johnsen (Venezia) og Leo Østigård (Genoa).

Landslagssjefen er ikke sjokkert over at ledelsen i Salernitana nå har valgt å kutte Strandberg fra troppen i Serie A.

Midtstopperens avtale med klubben fra sørvest i Italia går ut allerede til sommeren.

- Det ha ligget litt i kortene etter at han ikke ville signere ny kontrakt. Jeg vet ikke om det er en avgjørende grunn, men det er også et aspekt at Salernitana også skal bygge noe for neste år. Da tenker de kanskje i lengre baner, men jeg vet at de setter pris på Stefan både som spiller og person.

Ble koblet til Rosenborg

Strandberg ble koblet til Rosenborg like før overgangsvinduet i Norge stengte 31. mars, og Nettavisen rapporterte blant annet at trønderne ønsket å hente ham tilbake til Eliteserien.

Solbakken sier han ikke pratet noe særlig med midtstopperen om et mulig klubbskifte, men er klar på at det viktigste for 31-åringen er at kroppen spiller på lag.

- Da vinduet i de skandinaviske ligaene stengte, var han ikke i fysisk forfatning til å spille mye på en uke. Stefan er en voksen mann som kjenner kroppen sin ut og inn, og han må ta avgjørelsene for hva som passer ham, avslutter han.

Salernitana ligger sist i Serie A og står i stor fare for å rykke ned. Ni poeng skiller opp til Cagliari på trygg grunn. Samtidig har klubben til Strandberg og Emil Bohinen to kamper til gode på Cagliari.