Gå til sidens hovedinnhold

Nedslående beskjed for Sveriges Linn Svahn: - Tøft og uønsket

Fem måneder før OL i Beijing må 21-åringen ta grep. Hun mener selv at timingen er elendig.

Den svenske skistjernen Linn Svahn har slitt med en skulderskade siden hun falt i Ulricehamn for sju måneder siden og er fortsatt ikke kvitt smertene.

Tirsdag informerer det svenske skiforbundet at stjernen nå må gjennom en operasjon for å bli kvitt plagene hun har i skuldrene. Det er kun fem måneder igjen til OL i kinesiske Beijing og i verste fall går Svahn glipp av lekene.

- Tøft og uønsket

Det er imidlertid litt for tidlig å konkludere med det ennå.

- Vi må avvente resultatet av inngrepet, før vi kan uttale oss om rehabiliteringen videre. Dette er selvsagt en veldig vanskelig situasjon for Linn, men nå skal vi ha fokus på lege skaden. Hun er både sterk og målrettet, noe som jeg ser på som svært gunstig for denne prosessen, sier medisinsk ansvarlig Per Andersson.

Svahn skal ha jobbet hardt for å bli kvitt skaden gjennom andre metoder, men seg seg nå nødt til å gjennomgå operasjonen for å få ønskelig resultat.

- Dette er absolutt ikke bra. Det er en elendig timing, men jeg har kommet til en punkt der et inngrep er det eneste alternativet for å bli kvitt dette.

- Det er en tøff og uønsket situasjon, men samtidig er det motiverende å starte opp igjen og gjøre alt jeg kan for å komme sterke tilbake, sier Svahn.

Har møtt spesialist

Operasjonene skal gjennomføres allerede onsdag.

- Vi har sett at Linn ikke har svaret som ventet på den siste tids rehabilitering. Linn har nylig vært i møter med en spesialist, der de har konkludert med at de bør gå inn i skulderen hennes for diganose og behandling, sier Per Andersson om inngrepet.

Svahn har de siste årene skapt store problemer for blant andre de norske jentene i langrennssporet. Spesielt i sprint har 21-åringen hevdet seg stort.

I 2020 vant hun sprintcupen sammenlagt, mens hun ble nummer tre i 2021-sesongen. Sist sesong ble hun nummer sju totalt i verdenscupen sammenlagt.

Den svenske jenta ble sett på som en av de store favorittene under VM i Oberstdorf i 2021, men sviktet i mesterskapet. Den vonde skulderen, som hun altså har slitt med en stund, ble trukket fram som en årsak til nedturen i VM.