Norge endte på tredjeplass i lørdagens verdenscupkonkurranse i laghopp i Lahti.

Laget som stilte i Finland var det samme som vant OL-gullet i øvelsen nylig. Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og norgesmester Robert Johansson gikk for en ny triumf.

Suksessen ble likevel ikke helt som i Pyeongchang.

Tyskland vant med 11,3 poeng ned til Polen. Norge tok seg kraftig sammen etter en vrien innledning og kapret tredjeplassen. Det skilte over 40 poeng opp til vinnerlaget.

Én under pari

Et mislykket førstehopp fra Daniel-André Tande i konkurransens andre pulje spolerte langt på vei alle norske vinnersjanser.

Kongsberg-hopperen landet på bare 101 meter etter å ha slitt med å holde den ene skia oppe gjennom svevet. Tande la heller ikke skjul på hvordan det føltes å lande såpass langt oppe i unnarennet.

- Jeg synes jeg gjør et mye bedre skihopp, men jeg får ikke opp høyreskia. Det gjør ganske mye vondere for meg enn det gjør for dere, påpekte Tande overfor NRKs reporter.

- Det er helt jævlig, tilføyde han.

Tallenes tale fra den første omgangen var klar. Norges tre øvrige hoppere leverte meget jevne prestasjoner. Stjernen, Forfang og Johansson landet faktisk alle på nøyaktig 125,5 meter.

Johansson fullførte med 126,5 meter som Norges sistemann i andre omgang, noe som plasserte laget trygt foran Østerrike på fjerdeplassen.

- Det smaker godt i dag. Det så ganske mørkt ut en periode, og jeg synes vi viser styrke som klarer å komme opp på pallen, sier Andreas Stjernen til NRK.

Hentet opp

Med bortimot 50 poeng opp til ledende Tyskland, og nesten 25 poeng opp til pallen, så det ikke spesielt lyst ut for Norges OL-vinnende kvartett halvveis.

Tyskland virket som de skulle kontrollere helt også i andre omgang. Markus Eisenbichler hoppet helt ned til 130 meter, men mistet balansen og måtte ned i snøen med den ene hånda.

Til tyskernes hell dømte samtlige dommere hoppet som stående og ga 15,5 i stilkarakterer til Eisenbichler.

Daniel-André Tande gjenreiste litt av æren sin med 125 meter like etterpå, og Norge var dermed oppe som nummer fire, med god hjelp av et strålende Stjernen-hopp på 130,5 meter like før.

Da Forfang plusset på andrehoppene til Stjernen og Tande med 127,5 meter var Norges plutselig tilbake blant de tre beste, fire poeng foran Østerrike.

Johansson økte den avstanden og ordnet pallplass til slutt.