RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur for Lund Svindal

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
En småsyk Aksel Lund Svindal klarte ikke å følge opp sine to strake pallplasseringer.

Fredagens superkombinasjon, bestående av én omgang super-G og én omgang slalåm, ble en nedtur for Aksel Lund Svindal.

Han traff ikke skikkelig i fartsdisiplinen, og merket at en feber har herjet med kroppen etter de to tredjeplassene i Beaver Creek forrige helg.

– Jeg pådro meg en liten influensa eller forkjølelse i flyet på veien hjem fra rennene i Beaver Creek. Jeg har slitt med litt feber, og jeg merket det under rennet i dag, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter første omgang.

Raich til topps
Femteplass og 91 hundredeler å kjøre inn på ledende Sandro Viletta fra Sveits var kjellerguttens utgangspunkt før finaleomgangen. Ikke ideelt når man legger til at slalåm er Lund Svindals svakeste disiplin.

Nordmannen ble slått med solide 1,67 sekunder av Benjamin Raich i slalåmdelen, og måtte til slutt nøye seg med en niendeplass i sesongens andre superkombinasjon.

Raich vant med 89 hundredelers margin til Marcel Hirscher, mens Romed Baumann sørget for trippelseier for Østerrike, selv om Baumann måtte finne seg i å dele tredjeplassen med italieneren Manfred Mölgg.

Janka kjørte ut
Den gode nyheten for Aksel Lund Svindal er at den suverene verdenscuplederen Carlo Janka kjørte ut i slalåmdelen. Lund Svindal tok dermed inn 29 poeng på sveitseren, men befinner seg likevel 253 poeng bak, og har dessuten både Benjamin Raich og Didier Cuche foran seg.

Kjetil Jansrud kjørte ut i første omgang, etter en fabelaktig god start. Vinstragutten lå bare ett hundredels sekund bak bestenoteringen ved første mellomtid. Det gikk ikke stort bedre med Lars Elton Myhre og Truls Ove Karlsen, som endte på henholdsvis 27.- og 29.-plass.

Det gikk bedre forrige helg. Da var Aksel Lund Svindal (6), Lars Elton Myhre (9) og Kjetil Jansrud (11) alle blant de 11 beste.

7997

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere