Bakspilleren forlater den norske OL-troppen i Japan og reiser hjem. Det bekrefter Johannessen selv til avisen i en SMS. VG skriver at forfallet trolig skjer på grunn av en skade.

Dermed mister Christian Berge en av sine nøkkelspillere kun dager før mesterskapet drar i gang. Landslagssjefen uttalte forrige uke at håndballherrene har hatt en knallhard evaluering etter sjetteplassen i VM i Egypt i januar.

- Vi har funnet en del ting vi ønsker å endre på. Vi skal ha fokus på styring, styre det dit vi vil. Det betyr blant annet å spille litt bredere, og så håper jeg at vi klarer å holde oss friske og få en bedre rytme enn vi hadde i VM, sier landslagssjefen til håndballforbundets hjemmesider.

- Jeg har prøvd å hente erfaringene til dem som har vært med i OL tidligere, men ingen av dem har vært der under en pandemi. Uansett blir det mye nytt for oss, sier trønderen videre.

Berge har med Espen Christensen, Sebastian Barthold og Simen Holand Pettersen som reserver til Japan. Det er nå ventet at en av dem vil komme inn i den offisielle troppen.

Norge OL-åpner mot Brasil lørdag i Japan. De andre lagene i gruppen er Spania, Argentina, Tyskland og Frankrike.

Norge har deltatt bare en gang tidligere med et herrelag i OL. Det endte med 9. plass i München 1972.