*Nettavisen* Sport.

Nedtur for norsk Tour de France-drøm

Foto: Gorm Kallestad/Kristoffer Øverli Andersen (Scanpix/www.koafoto.com)

- Vi gir ikke statsgaranti til prosjektet, uttaler politiker om Arctic Race of Norway.

28.04.12 12:35

Rittarrangøren ASO, som også står bak Tour de France, har vist begeistring for å samarbeide om et nytt norsk etapperitt fra og med 2013-sesongen.

Amaury Sport Organisation har kommet med krav om 20 millioner i årlig statsgaranti de neste tre årene, for å realisere planene for sykkelrittet.

Initiativtaker Knut-Erik Dybdahl planlegger å sende inn søknaden før 2. mai, men fra kulturdepartementet er svaret allerede innøvd:

- Arctic Race sier de vil søke om statsgaranti. En kommersiell arrangør som Amaury Sport Organisation kan ikke få det. Til sammenligning vil sykkelløpet Glava Tour på Østlandet, som er i samme divisjon som Arctic Race, gå av stabelen i mai, uten statsstøtte, påpeker statssekretær Mina Gerhardsen i kulturdepartementet til Adresseavisen.

- Har gitt samme beskjed hver gang
Flere møter mellom partene i saken har funnet sted, og hver gang har svaret vært det samme.

- Kulturdepartementet er godt kjent med dette prosjektet. Vi har hatt flere møter med arrangørene, og er ikke i tvil om at det kan bli et flott arrangement, dersom det lar seg gjennomføre. I all kontakt med Arctic Race og deres støttespillere har vi imidlertid vært tydelige på at departementet ikke gir statsgaranti for denne type arrangementer.

Personene som også står bak idrettsarrangementet Tour de Andørja, må dermed se seg om andre steder for å finne millionene som trengs for å arrangere et slikt ritt i Nord-Norge. Den opprinnelige tanken var at rittet skulle drifte seg selv etter de første tre årene.

- Vi er avhengige av de midlene for at vi skal være hundre prosent sikre på at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal godta finansieringen. Må vi samarbeide med private bedrifter er det alltid en risiko for konkurser og andre ting som gjør at finansieringen ikke er like sikker, sier daglig leder i Knut-Eirik Dybdal til avisen.

Planla å starte opp i 2013
Foruten ASO har TV 2 stilt seg bak prosjektet. Også aktører som NHO og Hurtigruten stiller seg positive til prosjektet.

Hensikten var å søke UCI om å få innpass på den internasjonale sykkelkalenderen fra 2013. For at dette skal skje, må uansett bankgarantien være i orden.

Her kan du lese mer om planene for å lage et etapperitt i Nord-Norge!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.