Andreas Thorkildsen er en av Norges største medaljehåp foran OL i Beijing. Fredag testet han formen under Golden League-stevnet i Roma, men konkurransen ble en skikkelig nedtur for nordmannen.

Spydkasteren ble bare nummer fire, etter at det lengste kastet hans landet på 82,31 meter. Thorkildsens argeste konkurrent, Tero Pitkämäki, vant konkurransen med et kast på 87,70 meter.

- Dårlig i dag
Friidrettsesset var langt fra fornøyd med dagens prestasjon.

- Det var dårlig i dag, rett og slett. Jeg slet med småting i hvert kast, så det ble litt håpløst. Det blir mye trening på kasting fremover. I denne sporten er det slik at ting plutselig fungerer igjen, sier Thorkildsen til NRK.

Thorkildsen fant ingen god forklaring på hvorfor det ikke gikk hans vei fredag, men er ikke bekymret for at den dårlige prestasjonen vil påvirke ham frem mot OL.

- Det har gått veldig bra på trening i det siste, så slik sett er det ingen grunn til at det skal gå så dårlig i dag. Det viktigste er å trene bra, så dette gjør egentlig ikke så mye, sier spydkasteren.

- Stor selvtillit
Dagens vinner, finske Tero Pitkämäki, hadde en litt blandet opplevelse av dagens stevne i Roma. Sist gang han kastet i på den samme banen, traff han nemlig den franske lengdehopperen, Salim Sdiri, med spydet.

- Det var litt vanskelig i dag og jeg var nervøs før vi begynte. Første runde var spesielt vanskelig for meg, men publikums støtte ga meg ny giv.

- Jeg har stor selvtillit nå, men jeg vet også at Andreas har vist mange ganger tidligere at han blir en tøff konkurrent i Beijing, sier finnen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).