Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur på siste etappe

En superetappe av Solveig Rogstad var ikke nok til å innta pallen.

Dermed endte Norge på fjerdeplass. For Norge lå bakpå allerede fra første skyting i stafetten i Oberhof. Tora Berger fikk en elendig start på første skyting da hun måtte bruke alle ekstraskuddene. Det førte til at Norge måtte jage gjennom hele stafetten.

Stor etappe
Og det var en superetappe av Solveig Rogstad som førte Norge inn kampen om pallen. Etter at Julie Bonnevie Svendsen var ferdig å gå lå Norge over 50 sekunder bak teten. Men et nær perfekt løp av Rogstad førte til at hun klarte å gå forbi både Frankrike og Hviterussland, og hun fortsatte å ta innpå teten og halverte avstanden Norge lå bak ved veksling. Men etter at Ann Kristin Flatland måtte bruke ekstraskudd på sin første skyting var kampen om pallplass i realiteten over for Norge. I mål var Norge 1.28,4 min bak førsteplassen.

Tredje strake
Tyskland vant sin tredje stafett av tre mulige i årets sesong. Men det krevde at de kjempet hardt. Også Tyskland fikk en forferdelig start på stafetten, men det gikk ikke lang tid før de igjen var i tet. Katti Willhelm sikret seieren foran et ekstatisk hjemmepublikum i Oberhof. På de neste plassene fulgte Frankrike (12,2 sek bak) og Russland (26,0 sek bak).

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk