Gå til sidens hovedinnhold

Nedturen fortsetter for Blackburn

Heller ikke i kveld blir det seier for Gamsten & co. Sjekk dagens Premier League-tips.

Det nærmer seg jul og det heftige juleprogrammet i engelsk fotball er i gang. I tillegg til to Premier League-kamper finner vi tysk, spansk og nederlandsk cupfotball, samt full runde i fransk Ligue 2 og enkelte kamper i Serie A og Ligue 1 på langoddsen. Det spilles også ishockey i Sverige og USA.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
3. Linköpings - Brynäs B 2,55
Linköpings får det ikke til å stemme i Elitserien denne høsten, og selv om de har begynt å knipe poeng igjen, er de langt unna å være det sterke hjemmelaget de var forrige sesong. Brynäs kjemper i toppen og har vist at de kan slå hvem som helst, også på borteis. Derfor blir oddsen på 2,55 et fint langskudd i det vi mener er en helt åpen affære.

Dagens avslag
2. RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles H 1,30
Det er diverse cup på programmet, og vi advarer generelt mot å spille lave favoritt-oddser i cuper, med mindre man kjenner til at favoritten stiller sterkt. Hva Waalwijk stiller med i denne åttendedelsfinalen vet vi ikke, men de imponerer på ingen måte i Æresdivisjonen og møter et lag fra divisjonen under som tydeligvis satser på cupen. Go Ahead Eagles slo ut Feyenoord forrige runde og vi tør ikke spille svake Waalwijk til 1,30.

Dagens spill
Dette er ikke den enkleste spilledagen vi har opplevd, men noen lag skiller seg ut. Milan bør vinne bortekampen på Korsika, men oddsen er ikke all verden. Vi tror også Sporting Gijon har gode sjanser til å slå Mallorca i den spanske cupen, igjen, selv om dette er returkamp etter 1-0 til Gijon på Mallorca og hjemmelaget ikke behøver mer enn uavgjort. Marseille har tradisjoner for å slå Nancy, og kan godt klare det igjen. Men vi fristes enda mer av et spill på bortelagene i Premier League. Norwich og Bolton er gjort til outsidere, men møter noe av det skraleste Premier League kan by på om dagen.

24. Wolverhampton - Norwich
Wolves var sjanseløse borte mot Manchester United og tapte 1-4 der, før de gikk på et surere tap med 1-2 hjemme for Stoke. Her følte de seg snytt og klagde over dommeren. Før dette klarte de å slå både Wigan og Sunderland hjemme på Molineux, og 3-1-4 på eget gress begynner å ligne noe. Men så lenge man knapt tar poeng borte, blir man aldri noe topplag.

O'Hara (m) og Edwards (m) er ute igjen, mens Foley (m) og Craddock (f) er usikre, men kan rekke kampen. Dette er hjemmelagets tropp:

Hennessey, De Vries, Stearman, Zubar, Johnson, Berra, Ward, Hammill, Hunt, Henry, Guedioura, Jarvis, Doyle, Doherty, Elokobi, Milijas, Ebanks-Blake, Fletcher, Doherty, Forde.

Norwich kommer fra 1-1 borte mot Everton og viser jevn form med 3-3-4 på de ti siste. Norwich er nyopprykket, men har lagt seg til rette rundt midten av tabellen og viser seg å være vonde og slå. På bortebane har de 1-3-4 totalt. De taper for lag som Manchester City (1-5) og Manchester United (0-2) og de røk 2-3 for Aston Villa, men tar poeng borte mot Everton og Liverpool, og henger brukbart med mot de fleste. Målvakt Ruddy var god sist.

Det er ingen nye skader hos Norwich. Vaughan (a) og Ward (f) kan være tilbake. Dette er troppen:

Ruddy, Tierney, Whitbread, Martin, Naughton, Crofts, Da Laet, Johnson, Pilkington, Bennett, Hoolahan, Morison, Rudd, Barnett, Fox, Holt, Surman, Wilbraham, Jackson.

Dette skal kunne bli helt jevnt, og vi tviler på om Wolves skal være 2,10-favoritter. De har hjemmebanen, men mangler form, klasse og tidvis evnen til å forsvare seg. Norwich tar stort sett poeng mot lag av Wolves kaliber, og vi tror de gule får til noe igjen. Vi bruker 1,52 på at de tar poeng i kampen, oddsen går altså inn både ved uavgjort og borteseier.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

30. Blackburn - Bolton
Blackburns problem er ikke at de ikke scorer nok mål, de kan vise til 3-3 mot Wigan og 4-2 over Swansea den siste tiden og de har scoret i sine seks siste spilte i ligaen. Problemet er at Blackburns forsvar ikke holder Premier League-standard når så mange er skadet, til tross for at de har en god og skadefri stopper i Chris Samba. Men han kan ikke redde laget alene. Blackburns to siste er tapt. 1-2 borte mot Sunderland var surt og ufortjent, siden Blackburn scoret først og fikk feilaktig annulert sin 2-0-scoring, før de tapte i sluttsekundene. Tap 1-2 hjemme mot West Bromwich var igjen et resultat av at de slipper til motstander for lett i slutten av kampen. Manager Steve Kean er i hardt vær og må snart gå, dersom resultatene ikke bedrer seg. 2-0-6 på åtte hjemmekamper lukter dessverre nedrykk.

Dann (f) er sistemann på skadelisten, han er ute i 6 uker. Nelsen (f), Salgado (f) og Givet (f) er ute fra før. Olsson (f) er tydeligvis blitt bedre og han er med i troppen, men vi stiller et spørsmålstegn ved svensken. Hoilett (m) er tilbake. Blackburns tropp:

Robinson, Bunn, Olsson, Samba, Lowe, Hanley, Nzonzi, Rochina, Pedersen, Petrovic, Dunn, Hoilett, Yakubu, Goodwillie, Formica, Roberts, Vukcevic, Slew, Blackman, Henley.

Bolton sliter voldsomt og ligger sist på tabellen. 3-0-13 totalt er elendig. To av seirene er kommet på bortebane, men forrige gang var 15. oktober, da Bolton slo Wigan 3-1. Siden har de tapt borte for Swansea, West Brom, Tottenham og Fulham. De var rimelig sjanseløse hver gang og formen er svak.

Manager Owen Coyle stiller med samme tropp som tapte for Fulham sist. Wheater (f) soner kamp 4 av 4 i sin lange suspensjon. Troppen:

Jaaskelainen, Steinsson, Boyata, Cahill, Knight, Eagles, Robinson, Muamba, Petrov, K Davies, Klasnic, Tuncay, Bogdan, M Davies, Pratley, Ngog, Blake, Kakuta, Reo-Coker.

Alle managere i Premier League ser at det er fullt mulig å slå Blackburn på Ewood Park denne sesongen, og her øyner nok Coyle muligheten til full pott. Hjemmelaget må vinne, men er ute av form, har flere fravær og en manager som sliter med å bringe frem det beste i laget. Det siste kan hevdes om bortelaget også, men dette tror vi blir jevnt, begge lag kan fort score både en og to ganger, og vi tror Bolton har gode sjanser til å få med seg et resultat. Vi bruker 1,65 på at bortelaget tar poeng i kampen. Dette gir oss en dobbel til 2,51 og det får duge i dag. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

24. Wolverhampton - Norwich (0-1) 3,95 3,75 1,52
30. Blackburn - Bolton (0-1) 3,50 3,50 1,65

Total odds 2,51

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken