CHELSEA – EVERTON 1–1 (3–4 E.STR):

Sesongen til Chelsea begynner å utvikle seg til en katastrofesesong. De er så godt som ute av kampen om ligagullet og må heller konsentrere seg om å kvalifisere seg til neste års Champions League.

Nå er de også ute av FA-cupen, og det på verst tenkelige måte.

Lørdagens FA-cupkamp så ut til å gå Chelseas vei. De klarte ikke å score i løpet av ordinær tid, men rett før første ekstraomgang var ferdig klarte Nicolas Anelka og komme seg til dødlinja.

Han la inn til Didier Drogba som la ballen til rette for Lampard som satte ballen nede i det venstre hjørnet.

Baines med perle
Everton så ut til å være slått ut, men da to minutter gjensto fikk Everton frispark på 18 meter. Leighton Baines stilte seg opp, og la ballen nydelig i høyre kryss.

Dermed gikk kampen til straffer, og der var Everton best. Redningsmannen Leighon Baines bommet på sitt første forsøk, men da Nicolas Anelka også bommet, var lagene like langt.

Ashley Cole fikk ansvaret for å ta Chelseas siste straffe. Han viste seg ikke ansvaret verdig, og banket ballen langt over mål. Da Phil Neville satt sin straffe var overraskelsen et faktum.

- Normalt sett tar jeg nummer tre, men Mikel ønsket den fordi det er hans lykketall. Så sjefen sa «Phil Neville tar nummer fem». Da Baines ikke scoret på den første trodde jeg ikke vi ville komme til fem, men jeg har trent på dette opp gjennom årene. Det er en stor seier for fansen, sier Neville til ESPN.

Chelsea hadde muligens fortjent å gå videre ut ifra banespillet, men Everton kjempet som løver og ble belønnet med en plass i femte runde der de møter Reading.

For Chelsea sin del ser det ut til at Champions League er deres eneste mulighet til et trofe denne sesongen.

Chelsea snytt for straffe?
Det var en jevn førsteomgang der Everton var fullt på høyde med Chelsea, og begge lag hadde sine sjanser.

Rett før pause ble det ropt på straffe da Ramires forsøkte å runde keeper Tim Howard, og gikk i bakken. Istedenfor å gi straffe, ble Ramires belønnet med gult kort for filming. En avgjørelse som nok kommer til å bli diskutert.

Everton fikk nettkjenning
I andre omgang handlet det mye om Chelsea, og hjemmelaget hadde noen store muligheter. Likevel klarte ikke Chelsea å få ballen i nettet.

Det klarte derimot Everton i det 89. minutt da Marouane Fellaini utnyttet en Cech-retur fra et skudd fra Leighton Baines. Linjedommeren hadde dog vinket for offside, noe som var en meget hårfin avgjørelse.

Kampen gikk dermed til ekstraomganger og straffer, der Everton altså trakk det lengste strået.

Fernando Torres har spilt i turneringen for Liverpool, og var dermed ikke spilleberettiget for Chelsea. Dider Drogba spilte på derfor på topp med Florent Malouda og Salomon Kalou ved siden av seg.