RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Nedturer for norske OL-håp

Sist oppdatert:
Rekken av «nesten» ble lengre og lengre for hver time.

Toppidrettssjef Jarl Aambø opplevde en ny OL-dag der mange av hans utøvere ikke slo til.

Den norske troppen hadde ikke mye å juble for under første økt fredag. Bueskytteren Bård Nesteng tørket tårene etter at han røk ut i åttedelsfinalen, mens skytterne Odd Arne Brekne og Ole Magnus Bakken misset i riflekvalifiseringen. Heller ikke sandvolleyballparet Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr lyktes i sin åttedelsfinale.

- Dagen er ikke ferdig, men vi har sett tidligere at det svinger mellom overraskende medaljer og noen som ikke får det til. Vi kan ikke være med på alle svingningene og holder stø kurs. Det vil være variasjoner gjennom en dag, sa toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB fredag ettermiddag.

Dressurrytteren Siril Helljesen ble slått ut med minste margin. Eivind Henriksen var sju centimeter fra finaleplass i slegge, men sa seg likevel fornøyd med egen innsats.

Lyspunktene var Ezinne Okparaebo og Henrik Ingebrigtsen på Olympiastadion. Okparaebo satte norsk rekord med 11,14 sekunder på 100 meter og tok seg til semifinale, mens den ferske europamesteren Ingebrigtsen gikk videre på 1500 meter.

Senere på kvelden skulle håndballjentene møte Danmark. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere